Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

13. 01. 2017. 15:50 >> 15:36

POTRAŽIVANJA

Upoznati poreske obveznike sa reprogramom

Službenici Poreske uprave (PU) prezentovali su proceduru postupanja s kojom treba da budu upoznati poreski obveznici pri podnošenju zahtjeva za reprogram poreskih potraživanja, čime će se omogućiti da što veći broj njih iskoristi tu mogućnost.


U prostorijama PU u četvrtak je održan sastanak sa predstavnicima asocijacija poreskih obveznika – Unije poslodavaca, Privredne komore, Advokatske komore, Instituta računovođa i revizora i Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, u cilju njihovog upoznavanja sa odredbama Zakona o reprogramu poreskog potraživanja.

“Na sastanku su razmotreni dalji planovi za jačanje uzajamne saradnje i informisanja poreskih obveznika o tom Zakonu, kao i mogućnostima otplate poreskog duga koji pruža poreskim obveznicima”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu PU.

Imajući u vidu da je PU nadležna za implementaciju tog zakonskog rješenja, odnosno za postupanje po javnom pozivu koji će raspisati Ministarstvo finansija, tokom sastanka službenici PU detaljno su prezentovali proceduru postupanja s kojom treba da budu upoznati poreski obveznici.

“Zakon o reprogramu poreskog potraživanja usvojen je u cilju pružanja podrške obveznicima koji imaju poteškoće u poslovanju da u ratama otplate poreski dug, pri čemu će po izmirenju duga biti oslobođeni obračunatih kamata”, rekli su iz PU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније