Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

17. 01. 2017. 15:05 >> 14:44

OPŠTINA UTROŠILA

Za put do Luštice 2,56 miliona

Opština Tivat potrošila je u prošloj godini najviše novca iz kapitalnog budžeta, ukupno 2,56 miliona eura, na eksproprijaciju zemljišta i početak izgradnje nove prilazne saobraćajnice sa svom infrastrukturom, za Orascomov turistički kompleks Luštica bay u Krtolima.


U Izvještaju o uređenju prostora Opštine Tivat za prošlu godinu, koji je nedavno usvojio lokalni parlament, navodi se da je saobraćajnica koja se gradi na potezu od Solila preko Grabovca do iznad uvale Pržna značajna kako za kompleks Luštica bay, tako i za eventualni budući rezidencijalno turistički kompleks na Plavom horizontu, koji već godinama najavljuje, ali nikako da počne graditi katarski investicioni fond Qatari Diar.

Opština prošle godine, osim rekonstrukcije donjeg dijela Ulice Plaih boraca i njene kontakt zone sa šetalištem Pine, vrijedne 60,9 hiljada EUR, gotovo da nije izgradila ni jedan značajniji novi komunalni objekat, prenosi portal Boka news.

“Radilo se na opravci ili rekonstrukciji postojeće infrastrukture, pa je tako oko 205 hiljada eura utrošeno u sanaciju i asfaltiranje ulica i lokalnih saobraćajnica, za zamjenu krova na zgradi Centra za kulturu izdvojeno je skoro 27 hiljada eura, dok je u sanaciju elektromreže i mokrih čvorova na objektu Ljetnje pozornice utrošeno oko 41 hiljadu eura”, navodi se u Izvještaju.

Za ekspropijaciju i početak izvođenja radova na izgradnji dvije nove ulice u Cacovu, odnosno Češljaru, izdvojeno je preko 280 hiljada EUR, prva faza izgradnje nedostajućih trotoara u Radovićima koštala je 18 hiljada, a sanacija dijela kanala za atmosferske vode skoro 35 hiljada EUR.

Prema kapitalnom budžetu za ovu godinu, na prošlogodišnje ugovorene, a do sada još nerealizovane projekte, Opština će potrošiti 5,26 miliona eura, od čega se 1,1 milion eura odnosi na početak uređenja obale i izgradnju lungo mare šetališta na Belanima.

“Izgradnja dugo očekivanog novog Vatrogasnog doma sa izmještanjem dijela dalekovoda koji sada prelazi preko te lokacije, koštaće 480 hiljada eura, a novi multifunkcionalni objekat na mjestu barake Crvenog krsta na Seljanovu čak 770 hiljada eura. Na izgradnju novih poteza vodovodne i kanalizacione mreže i sanaciju postojećih, planirano je da se potroši 1,32 miliona eura”, navodi se u Izvještaju.

Za izradu projektne dokumentacije za više novih manjih saobraćajnica utrošiće se 150 hiljada, koliko i za asfaltiranje, dok će 40 hiljada EUR biti investorano u mrežu javne rasvjete. Za ekspropijaciju je opredijeljen iznos od 1,5 miliona eura, dok će izdaci za gradnju novih i sanaciju postojećih objekata iznositi ukupno 1,41 milion eura. Od toga je najveći dio – 700 hiljada eura opredijeljen za početak gradnje lungo mare šetališta u Krašićima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније