Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

18. 01. 2017. 21:05 >> 20:43

PREGOVORI SA EU

Važna uloga CBCG u ispunjavanju kriterijuma

Centralna banka Crne Gore (CBCG) jedna je od institucija koje imaju ključnu ulogu u ekonomskoj politici države i ispunjavanju ekonomskih i finansijskih kriterijuma Evropske unije (EU), saopšteno je tokom razgovora guvernera CBCG, Radoja Žugića, i slovačkog ambasadora u Podgorici, Romana Hlobena.

Žugić je tokom sastanka istakao značaj podrške Slovačke u procesu evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore, naročito tokom predsjedavanja Slovačke EU.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz CBCG, bilo riječi o stanju u bankarskom sistemu, aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori i Slovačkoj, kao i o globalnim ekonomskim perspektivama.

„Naglašen je značaj CBCG kao jedne od institucija koja ima ključnu ulogu u ekonomskoj politici Crne Gore, kao i u ispunjavanju ekonomskih i finansijskih kriterijuma koje je EU postavila pred Crnu Goru. U prijateljskom i konstruktivnom razgovoru obostrano je izražen interes za daljim jačanjem finansijske i ekonomske saradnje, kao i za afirmacijom budućih zajedničkih projekata“, navodise u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније