Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

19. 01. 2017. 08:30 >> 08:10

BANKARSKI OMBUDSMAN

Pomoć tražilo 487 klijenata i žiranata

Pomoć bankarskog ombudsmana u prošloj godini je potražilo 487 klijenata i žiranata, što je manje 16 odsto.


Bankarski ombudsman, Halil Kalač, je Pobjedi kazao da je glavni razlog pada broja prigovora donošenje Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure.

Kakač je rekao da banke i mikrofinansijske institucije (MFI) sada ažurnije i cjelovitije rješavaju prigovore klijenata i jemaca kroz vođenje internog postupka.

"U rješavanju prigovora kroz interni postupak povećava se ažurnost i profesionalnost banaka i MFI. U saradnji sa ombudsmanom u prošloj godini, banke i MFI pokazale su odgovorniji i profesionalniji odnos", ocijenio je Kalač.

Od ukupnog broja klijenata i žiranata koji su se obratili ombudsmanu, u 40 odsto slučajeva banka nije povrijedila njihovo pravo, već oni imaju ekonomske poteškoce zbog sklopljenih aranžmana sa bankama ili mikrokreditnih institucija.

"Oko 50 odsto klijenata i žiranata upućeno je na interni postupak kod banke ili MFI. Jedan broj je upućen na organe pravosuđa i policiju jer se sumnja na krivične radnje", objasnio Kalač.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније