Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj.

20. 01. 2017. 13:27 >> 13:24

DEMOKRATE ZABRINUTE

Strana kompanija će preuzeti liniju Bar-Bari?

Barani sumnjaju da će neka strana kompanija preuzeti važnu pomorsku liniju Bar-Bari, saopštio je potpredsjednik OO Demokrata Bar Dragan Tufegdžić.

 

 

"I pored obećanja menadžmenta Barske plovidbe da se linija Bar-Bari neće ukidati i da će upravo ova naša kompanija biti i dalje nosilac posla, sumnja u rečeno ovih dana je sve veća. Privremeno gašenje linije Bar-Bari i ovom pomorskom vezom sa Evropskom unijom, unijelo je opravdanu zabrinutost cjelokupne javnosti a posebno građana Bara", navodi se u saopštenju. .

Tufegdžić podsjeća da je nekadašnja Prekookenska plovidba je u svojoj floti imala 19 brodova, a sada tri, pa ukidanjem putničke linije dva, jer je evidentno, kako kaže, da će Svetac 2 u staro gvožđe.

"Prije nekoliko godina je aktuelna elita najavljivala uzdizanje barskog pomorstva kupovinom dva teretna broda koja su data u podzakup. Da li je postojala mogućnost, da menadžment uđe u tržišnu borbu, barem sa jednim teretnim brodom i sa našom posadom, pokuša naći svoje mjesto na tržištu, jer postavlja se pitanje da li će ovi teretni brodovi isplatiti sebe, održati poslovanje kompanije i ako će u kakvom će stanju biti posle isplate kredita, posle toliko godina? Da li Barska plovidba može postojati bez Sveca, ne gledajući samo ekonomski aspekt? Nešto što je definisalo Barsku plovidbu jeste upravo Svetac. Menadžment je u javnim iskazima govorio i da nema finansijkih problema za nabavku novog putničkog broda. Nedavne ostavke i ćutanje menadžmenta po ovom pitanju, upućuju da nije sve tako kako se obećavalo i govorilo. Iz Vlade smo čuli da nisu više zainteresovani da garancijama pomažu Barsku plovidbu", navodi Tufegdžić.

On pita da li je Barska plovidba u mogućnosti da kupi novi brod, Svetac 3 i zadrži ovu izuzetno značajnu liniju i vezu sa EU.

"I pored toga što jedan dio radnika, koji je upravo vezan za poslovanje Sveca, sada nema šta da radi, novi prijem radnika zbunjuje ili upućuje na političko uhljebljenje a ne realnu potrebu kompanije za novom radnom snagom. Vjerujući da u Barskoj plovidbi ima stručnih ljudi koji su mogli učiniti ovu kompaniju održivom, i onom koja će upošljavati našu radnu snagu i biti konkurentna na tržištu, ipak izgleda da se matrica kratkoročne lične i kratkotrajne  koristi i uhljebljenja stavlja iznad opšteg dobra. Zar Bar, kao lučki grad, kapija Crne Gore i regiona, nije nešto što prirodno opredjeljuje da pomorstvo bude nešto što je godinama bilo ponos građana Crne Gore i Bara", navodi se u saopštenju. 

Demokrate ovim žele da izraze svoju zabrinutost, da je i Barska plovidba, lošim upravljanjem i odlukama sve bliže tome da postane još jedna u nizu avantura političke elite a sve na štetu države Crne Gore i njenih građana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније