Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 02. 2013. 10:51 >> 14:05

NAKON SEDAMNAEST DANA

Nikšić: Čelik se opet lije

U Željezari Toščelik jutros je nastavljena proizvodnja, prekinuta 23.januara, jer se, kako je tada iz uprave obrazloženo, čekalo potpisivanje ugovora o isporuci električne energije. Prije deset dana, Elektroprivreda i Željezara su potpisale ugovor koji će važiti do 1. maja, pošto poslovodstvo fabrike nije moglo da odredi godišnje potrebe električne energije, jer nema određen plan proizvodnje.

Prije prekida proizvodnje, u Čeličani se radilo samo u trećoj smjeni, kada je niža cijena struje, dok se u Kovačnici proizvodilo u sve tri smjene.

Kako nezvanično saznaje Radio Crne Gore, sada će se u ključnom pogonu  raditi po novom režimu koji će podrazumijevati periodičan rad u sve tri smjene..

Željezarom od juna prošle godine gazduje turska kompanija Tosjali holding, koja je obećala da će tokom tri godine investirati 35 miliona eura, povećati godišnju proizvodnju  sa 120.000 na 400.000 tona i broj zaposlenih na 550.

U fabrici sada radi oko 200 radnika koji prosječno primaju 340 eura,,nakon što su se protestom izborili za povećanje zarada.

 

Anka Perović Radović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније