Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

01. 02. 2017. 14:40   >>  14:16 1

M:TEL UVEO

Od sad plaćanje mobilnim telefonom

Kompanija M:tel predstavila je danas uslugu mobilnog plaćanja mPAY, koja prvi put u Crnoj Gori omogućava svim korisnicima plaćanje putem mobilnog telefona.


Izvršni direktor M:tel-a, Vladimir Lučić, kazao je da su se potrudili da naprave koncept koji će svi korisnici moći da koriste, nevezano koji telefon imaju, ni da li su prepaid ili postpaid.

"Uvjereni smo da će crnogorski građani, kao korisnici koji brzo prihvataju inovacije, plaćanja obavljati mobilnim telefonom, a sve manje koristiti gotovinu ili kartice", rekao je Lučić prilikom prezentacije projekta mobilnog plaćanja.

On je objasnio da uz pomoć data over voice tehnologije telefon "komunicira" sa terminalima, a korisnici će moći da obave mobilno plaćanje pozivom kratkog koda 1818 i prislanjanjem telefona na terminal.

"Korisniku je ovim servisom omogućeno odloženo plaćanje jer postpaid korisnici potrošnju plaćaju na kraju mjeseca – putem računa za mobilnu telefoniju", naveo je Lučić.

On je kazao da na taj način promovišu mobilni telefon kao nacionalnu platnu karticu, pri čemu ne treba Visa i Master, već samo mobilni da bi platili.

"Sva razvijena društva se trude da smanje broj gotovinskih transakcija, što je put u utaju poreza i pranje para, a to je da korisnik bilo šta i bilo gdje može da plati bezgotovinski. Kasnije ćemo pokriti i ostala prodajna mjesta. Ovu uslugu će moći da koriste i turisti", dodao je Lučić.

Direktor Sektora za marketing, prodaju i brigu o korisnicima, Milivoje Cerović, kazao je da su prednosti za korisnika da više ne mora da razmišlja da li kod sebe ima novčanik.

"Usluga je već dostupna u poslovnicama m:tel-a, prodajnim mjestima Tobacco S Press-a i maloprodajnim objektima NTC-a, a uskoro će biti dostupna i u trgovinskim lancima i maloprodajnim objektima širom Crne Gore", rekao je Cerović.

On je dodao da mPAY koristi sofisticirane metode za bezbjedno, mirno i bezbrižno plaćanje.

"Na krajnje jednostavan način korisnici aktivacijom *188# izaberu broj jedan, na krajnje siguran način izaberu PIN koji potvrde i izvrše plaćanjem pozivajući broj 1818. Primaknete telefon do samog aparata i dobijete mogućnost da platite svoj račun", objasnio je Cerović.

PR menadžer Tobacco S Press-a, Ljubica Medenica, kazala je da je taj maloprodajni lanac, koji broji preko 330 objekata širom Crne Gore uveo novinu u poslovanju, zahvaljujući dugogodišnjem partneru M:tel-u.

"Na naše veliko zadovoljstvo, prvi put se pojavljuje novi vid plaćanja mPAY mobilnim telefonom u našim objektima. Samim prodavcima, kao i kupcima olakšana je naplata. Uvođenjem nove tehnologije, uspjeli smo da brzinu transakcije podignemo na mnogo veći nivo. Uvjereni smo da će mPAY biti budućnost plaćanja u Crnoj Gori“, zaključila je Medenica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније