Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

02. 02. 2017. 08:23   >>  07:59

CRNOGORSKI TAKSISTI

Poreski dug na 60 rata

Crnogorski taksi prevoznici duguju Poreskoj upravi 30 miliona eura za neplaćene poreze, a dugovanja će moći da izmire u čak 60 rata, piše Dan.

 

Izmirenje duga u ratama omogućeno je nakon dogovora koji je postignut između Poreske uprave, Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj glavnog grada i taksista, a mogućnost da se na taj način izmiri dug predviđena je Zakonom o reprogramu poreskog duga.

Od ukupnog poreskog duga podgorički taksisti duguju 10,37 miliona, od nega je 5,3 miliona eura osnovni dug, dok 5,8 miliona eura otpada na kamate.

Kako bi se uspostavio red u taksi prevozu, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj glavnog grada izdavaće licence za obavljanje taksi prevoza, a pravo na njih imaće samo lica koja uredno izmiruju reprogramirane i tekuće poreske obaveze.

Kako bi se kontrolisalo ko redovno izmiruje obaveze prema državi i ko ima licencu za obavljanje taksi prevoza, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj došao je na ideju da uvede naljepnice koje će morati da posjeduju sva taksi vozila. Smatraće se da svi koji ne budu imali te naljepnice nemaju licencu za obavljanje taksi prevoza i biće isključeni iz saobraćaja.

Takođe, Komunalna policija će imati pravo da ih kazni za obavljanje nelegalnog taksi prevoza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније