Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila R.B.

13. 02. 2017. 21:34 >> 21:12

MARKOVIĆ OCIJENIO

Strategija EBRD podudarna s ciljevima Vlade

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) želi da u narednom periodu podrži Crnu Goru kroz projekte za povećanje konkurentnosti privatnog sektora, investicije u infrastrukturu kao i u oblasti zelene ekonomije, saopštili su predstavnici EBRD-a, prevođeni članom Borda direktora EBRD-a za Crnu Goru Hajncom Kaufmanom, na sastanku sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem.

Ova tri stuba buduće Strategije saradnje EBRD-a sa Crnom Gorom, koja bi trebalo uskoro da bude usvojena, kako je kazao Marković, komplementarna su sa ciljevima Vlade Crne Gore.

Premijer je podsjetio da je razvoj i društveni rast prioritet u radu Vlade kao i da je namjera da se ove godine ostvari rast ekonomije od 3,2 odsto. Istakao je da je zaduživanje predviđeno za razvojne, kapitalne projekte, a ne za tekuću potrošnju. U tom kontekstu, posebno je istakao projekte u oblasti turizma, energetike, putne infrastrukture i poljoprivrede.

Na sastanku je posebno naglašen potencijal povezivanja poljoprivredne proizvodnje i turizma gdje, prema ocjeni Markovića, Crna Gora ima ogroman potencijal.

Premijer je zahvalio na odličnoj saradnji i velikoj podršci EBRD-a razvoju države kroz 508 miliona eura uloženih kroz 54 projekta.

Osim ekonomskih i strukturnih reformi važnih za stvaranje boljih uslova za život, na sastanku je posebno istaknut značaj integracije u EU i NATO, koji su važni za očuvanje mira i stabilnosti ne samo u Crnoj Gori već i regionu i Evropi.  

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније