Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

19. 02. 2017. 10:10 >> 09:54
2

MARKOVIĆ - JILDIRIM

Sarađivati sa Turskom u odbrambenoj industriji

Crna Gora je zainteresovana za potpisivanje sporazuma sa Turskom o saradnji u oblasti odbrambene industrije, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa turskim kolegom Binalijem Jildirimom, održanom juče na marginama Minhenske bezbjednosne konferencije.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da će se tim sporazumom stvoriti pretpostavke za uspostavljanje poslovne saradnje "Toščelik Nikšić" sa odbrambenom industrijom Turske, kako bi im nikšićka kompanija isporučivala specijalne čelike.

Na sstanku Markovića i premijera Turske je ocjenjeno da su bilateralni odnosi dvije zemlje veoma dobri i dodatno mogu biti ojačani unapređenjem ekonomskih odnosa, kroz investicije turskih kompanija u industriju i sektor energetike.

"Zahvaljujući na pomoći turske države, realizovanoj i kroz saradnju sa TIKA, premijer je istakao da određeni broj turskih kompanija već uspješno posluje u Crnoj Gori i izrazio nadu da će u narednom periodu biti novih investicija", saopšteno je iz Vlade.

Komentarišući put Crne Gore u NATO, Jildirim je kazao da Turska snažno podržava crnogorske evroatlantske integracije i da je članstvo Crne Gore u Alinansi važno kako za Crnu Goru tako i za mir i prosperitet na Balkanu.

Takođe, predsjednik Vlade Turske je ocijenio je da će Crna Gora i Turska tijesno sarađivati pod okriljem NATO-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније