Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

19. 02. 2017. 13:52 >> 13:27

PODRŠKA PRIVREDNICIMA

Kroz posjete opštinama do bolje informisanosti

Ministarstvo ekonomije će u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u okviru nastavka projekta Unaprijeđenje konkurentnosti privrede u Crnoj Gori, organizovati niz posjeta svim crnogorskim opštinama u cilju upoznavanja privrednika sa programima podrške razvoju biznisa.

Iz Ministarstva je saopšteno da je planirano da projekat bude pokrenut na proljeće ove godine, nakon što ugovor o njegovom finansiranju potpišu Ministartsvo ekonomije i UNDP.

„To će biti nastavak uspješne saradnje ove dvije institucije, koji se sprovodi već četvrtu godinu za redom, a ima za cilj unaprijeđenje konkurentnosti privrede“, navodi se u saopštenju.

Osim prezentovanja devet programa u 23 crnogorske opštine i informisanja privrednika o načinima na koje mogu postati njihovi korisnici i tako unaprijediti svoje poslovanje, namjera posjeta biće i da se kroz komunikaciju sa privrednicima prepoznaju sve prepreke i izazovi sa kojima se susreću, kao i načini na koje je te izazove moguće prevazići kroz buduće projekte ili inovaciju postojećih programa.

„U planu je da predstavnici Ministarstva ekonomije i UNDP-ja mjesečno posjećuju dvije do četiri crnogorske opštine i održe sastanke sa lokalnim postojećim i potencijalnim privrednicima“, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su precizirali da su devet programa koje taj resor u kontinuitetu sprovodi, a koji će bliže predstaviti crnogorskim privrednicima kroz najavljeni projekat, Uredba o podsticanju direktnih investicija, Projekat razvoja biznis zona, Program podsticaja razvoja klastera u Crnoj Gori i Program povećanja regionalne i lokalne konkurentnosti kroz usaglašavanje sa zahtjevima međunarodnih standarda poslovanja za period od 2017-2020 godine.

Ministarstvo će predstaviti i Program podrške za modernizaciju industrije, Program unaprijeđenja inovativnosti u malim i srednjim preduzećima, Mentoring za mala i srednja preduzeća, kao i Program podrške razvoju preduzetništva i Strateško planiranje razvoja jedinica lokalne samouprave.

„Većina programa se zasniva na finansijskoj podršci investitorima, odnosno preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima koja se realizuje po principu subvencija, refundacije dijela sredstava ili oslobađanja/smanjenja naknada i poreza – u zavisnosti od samog programa“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније