Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

22. 02. 2017. 09:26 >> 11:31

VIŠI SUD

Toščelik da vrati radnike na posao

Viši sud u Podgorici odbacio je tužbu željezare Toščelik koja je tražila poništenje odluke nikšićkog Osnovnog suda, kojom se obavezuje da na posao vrati petoricu otpuštenih radnika.

 

Viši sud je odluku Toščelika o otkazu proglasio nezakonitom i obavezao kompaniju da otpuštene radnike, koji su imali rješenja na neodređeno vrijeme, vrati na posao i rasporedi na radna mjesta koja odgovaraju stepenu njihove stručne spreme u roku od osam dana od pravosnažnosti presude pod prijetnjom prinudnog izvršenja, pišu Vijesti.

Sud je kompaniji naložio da tužiocima nadoknadi troškove spora od 4,8 hiljada eura.

Početkom maja 2015. godine deset radnika Toščelika dobilo je otkaz, jer su odbili da rade prekovremeno više nego što su mogli da izdrže.

Disciplinski postupak je vođen protiv 12 radnika pogona Čeličane, ali je protiv dvojice on obustavljen, jer su ispunjavali uslov za odlazak u penziju.

Od deset otpuštenih radnika petorica su imala rješenja za stalno.

Radnici su u sedmici u kojoj su dobili otkaze radili 55 do 60 sati, iako je zakonom preciziran 40 sati sedmično.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније