Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina [ Objavila R.B. ]

14. 03. 2017. 19:05 >> 18:43

IPA PROGRAMI

Pejović: EU najznačajniji donator

Evropska unija (EU) je najznačajniji donator u Crnoj Gori sa oko 40 miliona eura fiksnog izdvajanja i dodatnim novcem iz regionalnih i prekograničnih programa, saopštio je ministar evropskih poslova, Aleksandar Andrija Pejović.

U Bečićima je danas završen dvodnevni skup o programiranju Ipe s akcentom na srednjoročnu reviziju efekata finansijske podrške koju EU pruža Crnoj Gori posredstvom Ipe, a skup je organizovan u saradnji Ministarstva evropskih poslova i Delegacije EU u Crnoj Gori.

"Pejović je naglasio značaj podrške koju EU pruža sprovođenju reformskih procesa u Crnoj Gori, posebno u dijelu koji se tiče prioriteta iz pregovaračkog procesa. Istakao je da je EU najznačajniji donator u Crnoj Gori s oko 40 miliona eura fiksne alokacije i dodatnim sredstvima koja dobijamo iz regionalnih i prekograničnih programa“, saopšteno je iz Ministarstva.

Naglasivši da je Crna Gora veoma uspješna u korištenju sredstava Ipe, Pejović je ukazao na značaj jačanja kapaciteta za strategijsko planiranje, programiranje i sprovođenje podrške Ipe.

"Ministarstvo evropskih poslova će nastojati da u saradnji s ostalim nadležnim institucijama definiše najbolji model za jačanje kapaciteta u strukturama koje se bave upravljanjem programima Ipe, svjesni značaja ovog važnog posla za uspješan nastvak procesa pristupanja EU“, poručio je ministar Pejović u završnom obraćanju učesnicima.

Vršilac dužnosti šefa Jedinice za Crnu Goru u Generalnoj direkciji Evropske komisije (EK) za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Tomas Haglajtner, naveo je da je EK spremna da sarađuje sa strukturama u Crnoj Gori u cilju efikasnijeg planiranja i sprovođenja Ipa podrške.

"Ukazao je na potrebu da Crna Gora nastavi s pripremom projekata, kako bi se raspoloživa sredstva za period do 2020 iskoristila na što efikasniji način i u skladu s potrebama procesa pristupanja EU“, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније