Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

16. 03. 2017. 09:42 >> 09:16
1

PAUNOVIĆ

Na tržištu nema zamjene za „Sveca“

Na svjetskom tržištu se u ovom momentu ne prodaje polovan feribot koji bi odgovarao potrebama linije Bar – Bari - Bar, naveo je izvršni direktor Barske plovidbe, Milo Paunović.

On je ocijenio da inicijative za uspostavljanje te linije po svaku cijenu nijesu ekonomski razumne, odnosno da to može biti pogubno za barsku kompaniju.

"To što smo među najstarijim ferioperaterima na Mediteranu ne daje nam za pravo da liniju uspostavimo po cijenu likvidnosti Barske plovidbe, a time i po cijenu njenog opstanka", kazao je Paunović u intervjuu za današnju Pobjedu.

Prema njegovim riječima, Barska plovidba je brodom koji bi uzela u zakup bez posade, odavno mogla uspostaviti kontinuitet u prevozu putnika i vozila.

"Međutim, za takvu vrstu najma bi nam na godišnjem nivou trebalo preko milion eura, ne ra- čunajući troškove posade, goriva, maziva, lučkih taksi, osiguranja, agenta, koji bi iznosili najmanje još toliko. Da li bi, kad je broj putnika i vozila na ovoj liniji u konstantnom dugogodišnjem padu, iko savjestan i odgovoran stavio potpis na takav ugovor", rekao je Paunović.

Brod "Sveti Stefan II“ od 3. decembra prošle godine ne plovi na toj liniji zbog ukidanja klase od strane sertifikacionog društva "Biro veritas“.Paunović je naveo da je 11 dana nakon imenovanja za izvršnog direktora formirao tim za ispitivanje tržišta polovnih ferija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније