Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

17. 03. 2017. 12:29   >>  12:04 1

DR IZ ŠVAJCARSKE

Novi blok na Luštici dobio prvog stanovnika

Dr Eva Luštenberger iz Švajcarske prva je stanovnica novog bloka zgrada "Lavanda" u kompleksu Luštica bej, na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

Crna Gora i Luštica su za dr Evu fantastično mjesto za život u, kako kaže, "zapanjujuće prekrasnoj prirodi, a na pjeni od mora, u blizini gradova sa bogatim istorijskim i kulturnim nasljeđem i u srcu međunarodne zajednice".

"Sada jedva čekam da provedem proljećni odmor ovdje i uživam u miru i spokoju Luštice bej, spektakularnoj 'amfitreatarskoj' topografiji, plaventilu mora i neba i ljepoti mog novog doma. Ovo okruženje je savršeno za aktivan život u harmoniji sa prirodom. U Crnoj Gori stanovnici i posjetioci mogu da uživaju u mnogim čudesnim mjestima – od sunčanog primorja do sniježnih planina – koje su često locirane na svega sat zdaljenosti. Sa nestrpljenjem očekujem moju sljedeću posjetu Skadarskom jezeru", kazala je Eva.

Projekat Luštica bej ima viziju da preraste u jedinstven novi grad na obali Jadrana, svojevrsnu održivu kosmopolitsku zajednicu otvorenog tipa, a gradi se u zalivu Trašte, nadomak Tivta, na 6,9 miliona kvadratnih metara.

Stanovnici novog grada u Crnoj Gori, kako je saopšteno, dolaze iz više od 30 svjetskih država, iz Švajcarske, Egipta, Srbije, Crne Gore, Velike Britanije, Francuske, SAD, Lebanona, Monaka, Austrije, Hong Konga, Kuvajta, Švedske, Njemačke...

Blok "Lavanda" ima osam zgrada sa 45 apartmanskih jedinica, čija gradnja je počela u oktobru 2015. godine.

U isto vrijeme počela je izgradnja bloka "Ruzmarin" u kome su u toku završni radovi. Očekuje se da oba bloka budu predata vlasnicima do polovine godine.

Za nove stanare, tokom narednih mjeseci, biće upriličena lična primopredaja stanova, kako bi dobili uvid u kvalitet izvedenih radova i uvjerili se da su ugovorene obaveze u potpunosti realizovane.

Luštica Bej se pozicionira kao novi grad na Jadranu kreiran za žvot punim plućima, u kojem će stanovnici tokom cijele godine moći da uživaju u zdravom aktivnom životu i brojnim sportovima u prirodi - na kopnu i moru.

Luštica Bej je jedinstveno naselje za život i stanovanje, skriveno u spektakularnom pejzažu crnogorske obale, koja ubrzano postaje jedno od najpopularnijih i najeminentnijih prirodnih pejzaža. U Luštici, smještenoj na istorijskom raskršću između Boke kotorske i Budvanske rivijere, prvi građevinski radovi su počeli prije četiri godine.

Projekat, vrijedan 1,1 milijardu eura, obuhvata 690 hektara površine darežljive zelenilom, sa otvorenim pogledom na Jadran, crnogorske planine i tivatski zaliv. Luštica Bej je planirana da ponudi sedam hotela, dvije marine, golf teren sa potpisom Gerija Plejera, više od 1000 stambenih jedinica, 500 gradskih kuća, luksuzne vile na brdu i ostale sadržaje neophodne za funkcionisanje grada.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније