Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 06. 2013. 16:46 >> 16:46
1

ZBOG KAP-A

SNP traži nepovjerenje Vladi

Socijalistička narodna partija će pokrenuti postupak za izglasavanje nepovjerenje Vladi Mila Đukanovića, jer je, kako navode, njen pad mala satisfakcija za dramatičnost ekonomsko-socijalne zbilje.

U saopštenju koje potpisuje poslanik SNP-a Velizar Kaluđerović, smatra da je „to prva nužna pretpostavka da se društvo ozbiljno uhvati u koštac sa ogromnim problemima koji je prouzrokovala ova neodgovorna vlast na čelu sa Milom Đukanovićem“.

„SNP ponavlja poziv svim institucijama u Crnoj Gori čiju nadležnost dotiče ova problematika i utvrđivanje političke i svake druge odgovornosti organa i pojedinaca koji su je generisali, da počnu da rade svoj posao“, navodi se u saopštenju.

Socijalistička narodna partija, kako navodi Kaluđerović, osnovano sumnja da aktuelne kriminalne hobotnice, koje već duže od jedne decenije dave KAP i ekonomiju Crne Gore, međusobno svode račune.

„Sada se očigledno samo priprema teren da akteri ove pljačke Crne Gore, napuste Crnu Goru  sa što lagodnijom pozicijom, a da čelnici Vlade koji su ovu pljačku sa njima dogovorili pokušaju da za sebe pribave alibi da su, eto, sve pokušali ali se nije moglo više“, konstatuje Kaluđerović.

On dalje navodi da su ugledni ekonomisti već javno saopštili da je prepuštanjem  drugima kontrole nad svim robnim i novčanim tokovima u KAP-u, a to je ugovorila Vlada sa inostranim partnerima, Crnoj Gori i KAP-u oteto između 1,5 i 2 milijarde eura.

„U pokušaju skrivanja ove ogromne pljačke i ukupne štete koju trpi Crna Gora kao država, prepoznajemo i tumaranje Vlade i Mila Đukanovića kao njenog predsjednika koji od 29.02. 2012. godine, kada su usvojeni prvi Zaključci Skupštine o KAP-u, izbjegava da po njima postupi“, tvrdi Kaluđerović i podsjeća da ti, kao i zaključci parlamenta od 30. aprila ove godine, predstavljaju cjelinu i da su za njih glasali i poslanici Demokratske partije socijalista.

„Sada, 15 mjeseci od njihovog donošenja, predsjednik DPS i Vlade Crne Gore Milo Đukanović saopštava da neće da ih ispoštuje“, navode iz SNP-a.

„Poručujemo Milu Đukanoviću da mu neće i ne može proći nekažnjeno ovaj mračni naum koji Crnu Goru košta milijarde eura, ali, što posebno boli i što se i u međunarodnim krugovima prikazujemo kao država koja povlađuje lopovluku na štetu sopstevnih građana i ne poštujući svoje međunarodne obaveze“, zaključuje se u saopštenju koje potpisuje poslanik SNP-a Velizar Kaluđerović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније