Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

26. 03. 2017. 15:38 >> 15:13

TRŽIŠNA INSPEKCIJA

Izdali preko šest hiljada prekršajnih naloga

Tržišna inspekcija je u prošloj godini obavila 16,22 hiljade pregleda i izdala 6,06 hiljada prekršajnih naloga sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 1,63 miliona eura.

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da je odgovornima u preduzeću izdato 4,14 hiljada naloga sa novčanim kaznama od 875,53 hiljade eura, a preduzeću 571 nalog sa kaznama od 377,55 hiljada eura.

“Preduzetnicima je izdato 1,24 hiljade naloga, sa novčanim kaznama od 361,69 hiljada eura, a građanima 102 naloga sa kaznama od 18,21 hiljadu eura”, rekli su iz Uprave agenciji Mina-business.

Prema prekršajnim nalozima u izvještajnom periodu naplaćeno je ukupno 1,51 milion eura, odnosno 92,2 odsto. Nenaplaćeno je ostalo 127,28 hiljada eura ili 7,8 odsto.

“Za nenaplaćene prekršajne naloge koji su postali konačni i izvršni, tržišni inspektori su Centralnoj i poslovnim bankama podnijeli naredbe o prinudnoj naplati, dok su za građane područnim organima, odnosno sudovima za prekršaje podneseni zahtjevi za zamjenu novčane kaznom zatvora”, precizirali su iz Uprave.

Tržišna inspekcija je u prošloj godini obavila ukupno 16,22 hiljade inspekcijskih pregleda, od čega 16,15 hiljada na unutrašnjem tržištu i 75 u spoljnotrgovinskom prometu, što su pregledi po zahtjevima izvoznika za izdavanje sertifikata za određenu robu koja je namijenjena izvozu.

“U izvještajnoj godini ukupno je utvrđeno 8,1 hiljada nepravilnosti na unutrašnjem tržištu, a odnosile su se na povredu propisa o unutrašnjoj trgovini, i to 5,2 hiljade, pravima potrošača 2,6 hiljada, kao i o bezbjednosti proizvoda 128”, kazali su iz Uprave.

U zanatstvu je utvrđeno 78 nepravilnosti, zaštiti prava intelektualne svojine 33, o duvanu i duvanskim proizvodima 13, kontroli prometa predmeta od dragocjenih metala 12, kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla šest i drugih propisa četiri.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније