Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

30. 03. 2017. 13:34 >> 13:08
2

SDP TRAŽI

Vlada da raskine ugovor s NDK

Socijaldemokratska partija (SDP) zatražila je od Vlade Crne Gore da hitno raskine ugovor o privatizaciji Duvanskog kombinata zbog, kako su saopštili, švercerskog skandala sa cigaretama u vrijednosti od četiri miliona eura.

 

"Ukoliko se to ne desi Vladu Crne Gore smatraćemo direktnim saučesnikom u ovom poslu. Primjećujemo da potpredsjednik Vlade, Milutin Simović, očekuje da će obaviti razgovor sa vlasnikom čiji je predstavnik organizovao šverc, ali ne o raskidu ugovora, već o perspektivi duvanske industrije u Crnoj Gori. Dakle, po Simoviću, njihov strateški partner koji je organizovao milionski šverc je i dalje renomirani investitor sa kojim Crna Gora treba da razvija duvansku industriju. Ovo može samo DPS i ovo može samo u zemlji čuda", saopštio je član Predsjedništva SDP-a, Ivan Vujović.

On je istakao kako Simović hvali Tužilaštvo na suzbijanju šverca, navodeći kako ono "dobro radi svoj posao, dok istovremeno brani takvog investitora umjesto da raskine ugovor sa švercerskom kompanijom".

"Gospodine Simoviću, kao što je posao Tužilaštva da goni švercere tako je vaš posao, kao potpredsjednika Vlade, da raskinete ugovor sa takvom kompanijom koja je nanijela još jednu ogromnu štetu reputaciji Crne Gore. Zbog takvih Vaših strateških investitora gospodine Simoviću, Crna Gora je po ocjeni Brisela glavni evropski snadbjevač švercovanih cigareta na tržište EU i odmah iza Kine po količini švercovanih proizvoda. Da li treba da se ponosimo time potpredsjedniče Vlade i da sa takvima gradimo perspektivu bilo čega? Nemojte nas samo optužiti da sprječavamo razvoj time što tražimo da ovakvoj kompaniji pokažete vrata", rekao je Vujović.

On je kazao da je poznato da su se u DPS-u "još devedesetih naučili švercu i da vam je teško da stanete, ali danas je drugo vrijeme i moraćete stati".

"Ne zato što hoćete nego zato što morate i što će vam se narediti, posebno sada nakon prijema u NATO", zaključio je Vujović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније