Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

30. 03. 2017. 14:56   >>  14:30

PKCG

Potpisan Sporazum o saradnji sa COMCE

Privredna komora Crne Gore (PKCG) i Meksički savjet preduzetnika za spoljnu trgovinu, ulaganje i tehnologiju (COMCE) potpisali su Sporazum o saradnji, na marginama skupa tokom kojeg su prezentovane mogućnosti poslovanja između dvije držav

Sporazum su u srijedu potpisali potpredsjednik PKCG, Ivan Saveljić i predsjednik Odbora preduzetnika Meksika i Crne Gore, Petar Joksimović.

Joksimović je ocijenio da će potpisivanje Memoranduma sa PKCG ojačati međusobnu saradnju dvije institucije, obezbijediti dalje jačanje međusobnih veza i omogućiti blagovremeno i kvalitetno informisanje privrednika dvije zemlje.

Iz PKCG su saopštili da su tom prilikom Memorandum o razumijevanju potpisali predstavnici vladinih agencija za promociju izvoza i investicija, crnogorske MIPA-e i ProMeksiko.

Saveljić je naveo da se pogodnosti crnogorskog investicionog ambijenta ogledaju u konkurentnom poreskom sistemu, otvorenosti ekonomije i integracionih procesa.

On je rekao da je Crna Gora pred vratima NATO saveza što donosi velike benefite za privredu i dodatnu sigurnost za ulaganja.

Saveljić je pozvao meksičke privrednike da ulažu u Crnu Goru.

“Meksiko je dobar primjer poslovanja u turističkoj industriji. Na desetom je mjestu najposjećenijih zemalja svijeta, pa su iskustva u tom sektoru, u kojem ima dugogodišnju tradiciju i uspjeh, dragocjena za Crnu Goru”, rekao je Saveljić.

Direktor MIPA Miloš Jovanović, kazao je da je Crna Gora lider u regionu zbog podsticaja koje nudi investitorima i ocijenio da je sada pravi trenutak da Meksiko ulaže na crnogorsko tržište.

Ambasador u Srbiji i na nerezidentnoj osnovi u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini (BiH) i Makedoniji, Marco Antonio Garcia Blanco, ocijenio je da skup predstavlja početak buduće privredne saradnje dvije zemlje.

On je pozvao da se označe sektori u kojima saradnja može da se realizuje.

Blanco je naveo da je Meksiko jedna od najkonkurentnijih zemalja svijeta zahvaljujući makroekonomskoj stabilnosti, niskoj stopi inflacije, konkurentnim cijenama, atraktivnom poslovnom ambijentu, kao i velikom broju potpisanih sporazuma o slobodnoj trgovini.

Trgovinski savjetnik ProMeksika, Oscar Javier Camacho Ortega, predstavio je oblasti u kojima se može uspostaviti saradnja sa Crnom Gorom, a to su prehrambena i kreativna industrija, kao i obnovljivi energetski izvori.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније