Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

31. 03. 2017. 19:58   >>  19:33

PROŠLE GODINE

Veća bruto dobit Plantaža

Bruto dobit kompanije Plantaže u prošloj godini je iznosila 2,31 milion eura, što je 32 osto više od ostvarene u 2015.

Odbor direktora Plantaža je danas na redovnoj sjednici konstatovao i da su ukupni rashodi bili na nivou 2015. godine.

„Ukupna proizvodnja grožđa u prošloj godini je iznosila 23,8 miliona kilograma, što je 29 odsto više", navodi se u saopštenju.

Odbor direktora je, kako se navodi, posebno ohrabren činjenicom da je prihod od ukupne prodaje povećan dva odsto u odnosu na 2015.

„Prihodi od prodaje široke palete flaširanih proizvoda veći su pet odsto. Na domaćem tržištu ostvareno je povećanje od četiri odsto, dok je u inostranstvu ostvareno povećanje od 14 odsto“, precizira se u saopštenju.

Prihodi od prodaje konzumnog grožđa veći su pet odsto.

Predsjedik Odbora direktora, Veselin Vukotić, je saopštio da snagu brenda Plantaža potvrđuje činjenica da se vina te kompanije mogu naći u preko 35 zemalja svijeta, dok je prodaja na skoro svim tržištima porasla.

„Ovako ostvaren rezultat ima posebnu težinu, jer je ostvaren u vremenu ekonomske krize, krize na tržištu vina i izuzetno agresivne konkurencije na svim tržištima. Sagledavajući rezultate poslovanja i planove, zaključili smo da su Plantaže, nastavile sa realizacijom aktivnosti utvrđenih strategijom poslovanja, usmjerenom na dugoročan stabilan rast i razvoj, ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata i dalje jačanje vodeće pozicije koju naši proizvodi imaju na crnogorskom i tržištu regiona”, rekao je Vukotić.

Predstavnici Odbora su se upoznali sa investicijama koje su počele u prošloj godini od oko deset miliona EUR, od čega su veći iznosi opredijeljeni za Liniju za flaširanje, nabavku hladnjače, sadnju novih zasada vinograda, voćnjaka i maslina, rješavanje problema otpadnih voda, skladišni prostor, nabavku kotla na biomasu, traktora i pokretnog čipera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније