Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 06. 2013. 19:30 >> 19:30
4

ANALIZA WUWR

U Crnoj Gori 21 multimilioner?!?

Nedavna analiza World Wealth Reporta (WUWR) 2012-2013 pokazala je da u Crnoj Gori ima 21 multimilioner. Prema kriterijima WUWR-a, multimilioner je svako čije bogatstvo iznosi više od 30 miliona dolara.

Hrvatska je, po ovoj analizi, lider u regiji kada su u pitanju multimilioneri. Naime, procjenjuje se da se u Hrvatskoj nalazi 260 mutimililionera, piše Večernji list.

U Srbiji je tek 90 multimilionera, u Bosni i Hercegovini 85.

Istraživaje jedne od najuglednijih svjetskih konsultantskih kuća za finansijski sektor, Boston Consulting Group, pokazalo je da je ukupno bogatstvo privatnih domaćinstava u svijetu u 2012. godini iznosilo 135,5 biliona dolara.

Bilježi se porast od 7,3 odsto, a najviše novih bogataša dolazi iz Istočne Evrope, Latinske Amerike i azijsko-pacifičke regije. U kategoriju ultramilionera, onih čije bogatstvo iznosi više od 100 miliona dolara, spada 13,8 miliona ljudi.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније