Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavila R.B. ]

06. 04. 2017. 20:17   >>  19:52 2

PRELIMINARNI PODACI

Za Verige i zaobilaznicu treba 155 miliona

Investitor i izvođač radova na projektu gradnje mosta Verige sa zaobilaznicom oko Tivta biće izabrani na javnom tenderu, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković.

"Vlada ne može direktno da potpiše ugovor sa nekom firmom koja bi finansirala projekat, već mora da ispoštuje zakonsku regulativu u vezi javnih nabavki, kao i direktive EU“, kazao je Nurković nakon sjednice Vlade na kojoj je usvojena Informaciju o inicijativi Monteputa za realizaciju tog projekta.

On je dodao da će Vlada, ukoliko se nađe investitor koji bi uložio sredstva u projekat, predložiti da kompanija Monteut bude nosilac posla, dok će izvođač radova biti izabran na tenderu.

"Smatramo da ćemo naći zainteresovane investitore i da ćemo moći da realizujemo taj jako važan i zahtjevan projekat“, rekao je Nurković.

On je saopštio da bi gradnja mosta na Verigama sa zaobilaznicom oko Tivta, prema preliminarnim podacima, trebalo da košta oko 155 miliona eura. 

Nurković je kazao da je Vlada prije nekoliko dana dobila inicijativu kompanije Monteput za otpočinjanje aktivnosti i svaranje uslova za realizaciju projekta gradnje mosta Verige sa zaobilaznicom oko Tivta. 

"Na sjednici su donijeti zaključci i formirana ekspertska grupa koja će se baviti analizom mogućeg nalaženja finansijskih sredstava i opcijom za realizaciju projekta. Država nema mogućnosti da proekat finansira iz budžeta, tako da ćemo tražiti druge opcije“, rekao je Nurković.

On je naveo da postoji veliko interesovanje međunarodnih investitora, koji imaju sredstva, za ulazak u realizaciju tog projekta.

Nurković je podsjetio da je Monteput uradio projektnu dokumentaciju za most Verige i realizovao sve aktivnosti kako bi se utvrdio da li je bolje graditi most ili tunel. 

"Nakon svih analiza utvrđeno je da je varijanta prelaska preko Bokokotorskog zaliva tunelom višestruko nepovoljna“, naveo je Nurković.

On je dodao i da reaizacija projekta gradnje autoputa Bar – Boljare ide odličnom dinamikom. 

"Izdali smo 11 dozvola, još dva projekta je odobrila Komisija za reviziju i na sljedećim podionicama se radi. Nema zastoja što se tiče autopua i očekujemo vrlo brzo izdavanje svih dozvola za sve poddionice“, zaključio je Nurković.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније