Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 06. 2013. 11:23 >> 11:23

VIŠE TRGUJEMO

Skuplje povrće i voće

Mjesečna inflacija u maju, mjerena indeksom potrošačkih cijena iznosila je 0,2 odsto, dok je godišnja inflacija iznosila 3,0 odsto, pokazuju podaci MONSTAT-a.

Najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imali su rast cijena povrća i voća, proizvoda za rutinsko održavanje stana; duvana i usluga smještaja.

Promet robe u trgovini na veliko u Crnoj Gori u 2012. godini iznosi 1.663.041. 620 eura, što predstavlja povećanje od 4,9 odsto u odnosu na 2011. godinu.

Podaci MONSTAT-a kažu da broj radnika u trgovini na malo u 2012. godini iznosi 16.643. što je za 0,8 odsto više u odnosu na predhodnu godinu.

Na drugoj strani industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u maju bilježi rast u odnosu na isti mjesec prethodne godine za 22,4 odsto.

U odnosu na prosječnu jednomjesečnu proizvodnju iz prethodne godine industrijska proizvodnja bilježi rast od 8,3 odsto, dok bilježi pad u odnosu na prethodni mjesec 20,7 odsto.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније