Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 06. 2013. 13:45 >> 13:52
3

PROTIV VEĆEG PDV-A

Ćalović: Još krvi da im damo

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora, koja je danas počela akciju prikupljanja zahtjeva građana protiv najavljenog povećanja poreza na dodatu vrijednost, do sada je prikupila par hiljada potpisa, a, kako je saopšteno, vlada veliko interesovanje u svim gradovima.

Izvršni direktor MANS-a, Vanja Ćalović kazala je da trenutno ne može precizno reći koliko potpisa je prikupljeno, ali da je interesovanje građana ogromno, ne samo u Podgorici nego i u drugim gradovima Crne Gore.

"Koliko ja čujem sa terena neće biti nikakav problem da skupimo koliko god bude trebalo potpisa da pošaljemo jasnu poruku poslanicima da bez obzira za koga glasaju građani, u jednom smo isti. Svi plaćamo dugove tajkuna, Kombinata i drugih pojedinaca koji štete ovu državu zahvaljujući monopolskim pozicijama i što njih niko ne tjera da plati porez", rekla je Ćalović novinarima na Trgu Republike gdje aktivisti MANS-a prikupljaju potpise.

Aktivisti MANS-a organizovali su i antiperformans za one koji ne žele da potpišu peticiju. Oni mogu da, kako su kazali, doniraju organ Vladi.

"Ako još ima onih građana koji smatraju da treba da plaćaju i vole da plaćaju predložili smo im da ne ostanu samo na tome, nego neka i daju krv za Kombinat i da doniraju neki organ za Vladu Crne Gore. Sve smo im dali, ostalo je samo krv da im damo", poručila je Ćalović.

Ona je kazala da se za potpise nadaju podršci malog i srednjeg biznisa, ljudi koji od svog rada žive i izdržavaju svoje porodice jer su svjesni da je konkurencija nelojalna i da jedna trafika plaća više poreza na dobit nego što plaća Lutrija Crne Gore.

"Ako na ovo budemo pristali, znate da nas čeka još. Znamo da su dugovi KAP-a mnogo veći nego što je projekcija koju oni prave sa ovim PDV-om, zato ako ih ne zaustavimo sad oni će samo da nastave", dodala je Ćalović.

Ona je podsjetila da je potrebno šest hiljada potpisa da bi se nešto razmatralo u Skupštini, ali da će oni skupiti makar duplo.

"Mislim da nije problem za ovakvu inicijativu skupiti ni 50 hiljada. Neka plate milijarderi Oleg Deripaska i Piter Mank, a ne građani Crne Gore", kazala je Ćalović.

Akciju su pored MANS-a podržale i NVO Sigurna ženska kuća, Grin houm, Ozon, Anima, Udruženje Roditelji i Mogul, kao i veliki broj sindikata iz čitave države.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније