Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj. [ Pobjeda ]

12. 04. 2017. 09:05 >> 08:39

JUGOPETROL SAOPŠTIO

Plan za transformaciju u energetsku kompaniju

Jugopetrol planira transformaciju iz naftne u energetsku kompaniju i želi da bude dio većeg energetskog sektora, a u ovoj godini primarni fokus će biti uspješna implementacija projekta rebrandiranja benzinskih stanica, saopštio je njegov izvršni direktor Antonis Semelides.

On je Pobjedi kazao da je u planu kompanije i modernizacija naftnog terminala u Baru, u smislu zaštite životne sredine i bezbjednosti.

“Veoma smo zadovoljni rezultatima koje je Jugopetrol ostvario prošle godine, budući da smo ispunili kako finansijske, tako i operativne ciljeve. Naša planirana transformacija kompanije, zajedno sa kontinuiranim ulaganjem, napreduje veoma lijepo. Definisali smo poslovne i razvojne ciljeve za ovu godinu i već radimo na njihovom sprovođenju”, naveo je Semelides.

Jugopetrol ove godine slavi 70. rođendan i 15 godina rada u okviru Helenik petroleum grupe.

Semelides je rekao da Crna Gora ima mnogobrojne razvojne mogućnosti i njihov cilj je da ih analiziraju i postanu aktivno uključeni.

“Želimo da učestvujemo u aktivnostima koje se vezuju za energetski sektor, ali i da iskoristimo sve nove poslovne mogućnosti. Nikada ne smijemo da zaboravimo da smo članica Helenik petroleum grupe, koja planira da uloži sredstva u energetski sektor na Balkanu”, kazao je Semelides.

On je, odgovarajući na pitanje da li je zadovoljan tržišnim udjelom Jugopetrola u Crnoj Gori, kazao da iako je Crna Gora mala zemlja, na njenom tržištu postoje četiri međunarodne konkurentne naftne kompanije, uz niz manjih lokalnih.

“Ukoliko i jedna od tih kompanija posustane, vjerujući da je ostvarila rezultate koji su na zadovoljavajućem nivou, sigurno je da će neka druga zauzeti njeno mjesto. Stoga, kroz kontinuirane i pravilno koordinisane/metodološke napore koji se ulažu u svaki aspekt našeg poslovanja, kao što su širenje mreže, ulaganje u modernizaciju postojećih sredstava, inovacija, korištenje tehnologije, usluga kupaca, uvijek ćemo težiti da zauzmemo bolju poziciju na tržištu”, precizirao je Semelides.

On je dodao da je projekat rebrandiranja u fazi sprovođenja i ubrzo će se finalizovati rekonstrukcija prve dvije benzinske stanice, a nakon toga i ostalih.

“Siguran sam da će naši kupci biti jako zadovoljni novim imidžom kompanije, kao i dodatnim uslugama koje ćemo obezbijediti. Treba da pomenemo da će projekat rebrandiranja naših benzinskih stanica takođe obuhvatiti postavljanje novih podzemnih rezervoara sa duplim plaštom, pumpi za gorivo, separatora zauljenih voda, modernizovanih u tehnološkom smislu, LED energetski efikasnog osvetljenja, kao i sistema za obnovu para, a sve u skladu sa važećim evropskim standardima”, objasnio je Semelides.

 On je poručio da je Crna Gora jako važna za tu kompaniju i smatra da ima značajan potencijal rasta sa isto tako značajnim razvojnim mogućnostima.

“Naš cilj je da istražimo svaku poslovnu priliku i da budemo spremni da nastupimo, kako sami, tako u saradnji sa drugim lokalnim kompanijama. Želimo da budemo dio cjelokupnog sektora energetike Crne Gore i da imamo važnu ulogu u ovom procesu”, zaključio je Semelides.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније