Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 06. 2013. 19:45 >> 20:09
4

MINISTAR OPTIMISTA

VIDEO: Kavarić - Stečaj ne znači "smrt" KAP-a

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić rekao je da je uvođenje stečaja u KAP bio jedini način da se odgovori na zaključke parlamenta i ponašanje ruskog menadžmenta. On je rekao da je stečaj prilika da se sačuva proizvodnja.

 

Kavarić je za RTCG kazao da stečaj ne znači i nužno smrt fabrike, te da bi svi trebalo da se potrude da tako ne bude.

"Trebaju se uložiti svi napori da se održi proizvodnja u KAP-u”, poručio je Kavarić.

On je rekao da bi, da je privaćen predlog Vlade, Crna Gora sada imala KAP koji radi, koji se nalazi na nivou od 60 odsto u većinskom državnom vlasništvu i fabriku koji ima 40 miliona eura duga.

On je rekao da uzročnik debalansa, odnosno KAP, treba da plati dugove.

"U ovom slučaju jedini delkvent je KAP", rekao je Kavarić, navodeći da ne očekuje da se iskomplikuju odnosi sa italijanskim partnerima u EPCG.

RTCG je javio da je struja za KAP obezbijeđena za narednih 28 dana, a plaćaće je Montenegrobonus, uz obavezu da za svaku sedmicu unaprijed obezbjeđuje novac za struju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније