Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

20. 04. 2017. 11:20   >>  10:54 8

KONATAR PORUČIO

Za pale garancije odgovorni bivši premijeri

Svako onaj ko je zloupotrijebio makar i jedan euro novca građana i oštetio državu mora odgovarati, ali moraju odgovarati svi nalogodavci i kreatori, kao i oni koji su nesavjesnim radom to dopustili, ocijenio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA.

 

Uz ocjenu da u državi ne smije biti nedodirljivih, te da zakon mora važiti jednako za sve, Konatar je saopštio da "svi u Crnoj Gori znamo ko je jedini mogao da odobri garancije Vlade od 190 miliona eura, privatnim firmama bez pokrića, koje su na kraju platili građani".

"Znaju dobro u Tužilaštvu ko su u tom periodu bili premijeri, i oni bez čijeg potpisa nije moglo biti isplaćeno 190 miliona eura na štetu države Crne Gore. Dakle, (Milo) Đukanović i (Igor) Lukšić moraju odgovarati, kao bivši premijeri koji su krivi za pale garancije, i tužilaštvo mora ići do kraja u ovom slučaju", istakao je Konatar.

On je ocijenio da je dobra vijest to što je Specijalno tužilaštvo konačno pokrenulo slučaj "Primorka Bar" u kojem je država oštećena za četiri miliona eura, koje su platili građani Crne Gore.

"Kako je jasno da je Vlada u ovom slučaju bez pokrića garantovala za krađu novca svih nas poreskih obveznika očekujemo da Specijalno tužilaštvo ide do kraja, do predsjednika Vlade iz tog perioda koji su dali zeleno svijetlo i bez čijeg odobrenja se ova pljačka građana ne bi mogla izvesti", naglašava Konatar.

On ističe da je ovo prilika za specijalnog državnog tužioca da pokaže da nije privatni tužilac i da demantuje dosadašnju praksu, da u Crnoj Gori mogu odgovarati svi osim Đukanovića i njemu najlojalnijih ljudi.

"Ne smije se zaboraviti da osim četiri miliona garancija iz slučaja 'Primorka Bar' ima još preko 180 miliona eura palih garancija za vrijeme mandata gorepomenutih premijera koje su platili građani", naveo je Konatar.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније