Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj.

20. 04. 2017. 18:33 >> 18:07

EKONOMSKA SARADNJA

Potpisan protokol sa Vladom Češke

Protokol četvrte sjednice Mješovite komisije za ekonomsku i industrijsku saradnju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Češke, kojim su definisani modaliteti ekonomske saradnje u oblastima, energetike, zaštite životne sredine, turizma, saobraćaja i poljoprivrede, potpisan je danas u Budvi.

 

Protokol je, u ime Vlade Crne Gore, potpisao državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Igor Noveljić i, u ime Vlade Republike Češke, pomoćnik ministra za industriju i trgovinu Vladimir Bartl.

“Četvrto zasijedanje Mješovite komisije bila je prilika za identifikovanje novih razvojnih šansi i definisanje predloga za unapređivanje bilateralne ekonomske saradnje. Cilj njenog održavanja je da se preduzmu aktivnosti u  cilju unapređivanja tradicionalno dobrih ekonomskih odnosa između Crne Gore i Republike Češke, kao i širenje i diversifikovanje međusobne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa”, navodi se u saopštenju ministarstva ekonomije.

Tokom sjednice Mješovite komisije predstavnici dvije Vlade su se detaljno informisali o ekonomskoj situaciji u obje zemlje i razmjenili iskustava sa kolegama iz partnerskih ministarstava Republike Češke.

“Sjednica je, takođe, predstavljala priliku za razmjenu informacija i iskustava u oblastima koje su definisane kao prioriteti za saradnju dvije zemlje, a konkretozovani su dalji modaliteti saradnje i inicijative za unapređenje odnosa dvije Vlade”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније