Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina-biznis; Objavio: B.V. ]

22. 04. 2017. 08:51 >> 08:25

PRIVREDNI SUD

Usvojili zahtjeve akcionara Eurofonda

Privredni sud usvojio je tužbene zahtjeve 66 nesaglasnih akcionara Zatvorenog investicionog fonda (ZIF) Eurofond i obavezao Društvo za upravljanje tim fondom, Euroinvest, da im za akcije isplati oko 1,28 miliona eura.

Osim toga, kako pišu Vijesti, Euroinvest mora da isplati i zatezne kamate od 23. decembra 2015. godine, do isplate i značajne troškove sudskog postupka.

Presudu je donio sudija Faruk Mušović.

Iz Euroinvesta su Vijestima kazali da će uložiti žalbu Apelacionom sudu na tu presudu.

Nesaglasni akcionari, koji su tužili fond i Društvo za upravljanje, od januara prošle godine očekuju isplatu potraživanja i otkup akcija u skladu sa Zakonom o investicionim fondovima, ali do toga nije došlo.

Isplata je obavljena djelimično samo za manji dio potraživanja.

Privredni sud je odbacio tužbu tužilaca u dijelu koje su tražili da se obavežu tuženi da u roku od osam dana od cjelokupne isplate akcija obave prenos akcija na tuženog ZIF Eurofond, kao nedozvoljenu.

Od 161 nesaglasnog akcionara, ZIF Eurofond i Društvo za upravljanje je ukupno tužilo njih oko 70.

Svi nesaglasni akcionari potraživali su prvobitno oko 5,8 miliona eura, a jedan dio njih koji nijesu pokretali parnicu, u međuvremenu su djelimično ili u potpunosti isplaćeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније