Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: J.B.Č. [ Mina biznis ]

25. 04. 2017. 15:57 >> 15:41

ANKETA PU

Poreski obveznici zadovoljni Zakonom

Zakonom o reprogramu poreskog duga i stepenom uslužnosti poreskih službenika zadovoljno je 86 odsto ili 1,23 hiljade anketiranih poreskih obveznika koji su podnijeli zahtjev za reprogram, pokazala je anketa Poreske uprave (PU).

Iz PU je saopšteno da je 209 anketiranih, odnosno 14 odsto, bilo djelimično zadovoljno.

“Od ukupno 6,39 hiljada poreskih obveznika koji su podnijela zahtjev za reprogram, anketom je bilo obuhvaćeno 1,44 hiljade obveznika, i to iz osam opština iz sve tri regije Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

PU je u toku realizacije aktivnosti u vezi sa Zakonom o reprogramu poreskog potraživanja sprovela anketu u cilju ocjene zadovoljstva poreskih obveznika Zakonom i stepenom efikasnosti usluga koje su poreski službenici pružali obveznicima u toku javnog poziva Ministarstva finansija.

Anketirani su bila postavljena tri pitanja koja su se odnosila na njihovo zadovoljstvo Zakonom o reprogramu poreskog potraživanja, uslugom poreskih službenika prilikom preuzimanja N3 obrasca iz područne jedinice, kao i prilikom dostavljanja zahtjeva centrali PU.

Kada su u pitanju odgovori na pitanje o zadovoljstvu uslugom poreskih službenika prilikom preuzimanja N3 obrasca iz područne jedinice ocjenu pet je dalo 99,66 odsto ili 1,44 hiljade obveznika, dok su svi bili zadovoljni uslugom poreskih službenika prilikom dostavljanja zahtjeva centrali PU.

“Najveći stepen zadovoljstva zabilježen je kod obveznika iz opštine Budva, i to čak 98,12 odsto”, dodaje se u saopštenju.

Stepen zadovoljstva kod obveznika iz Opštine Žabljak iznosio je 94,67 odsto, Plava 94,7 odsto, Berana 92,6 odsto, a Nikšića 92,3 odsto.

“U cilju jačanja proaktivnog pristupa prema poreskim obveznicima i prepoznavanja potreba za jačanjem servisne funkcije, PU će u kontinuitetu sprovoditi ovakve aktivnosti, te na osnovu njihovih rezultata usmjeravati dostupne resurse za unaprijeđenje servisne funkcije poreskog organa i smanjenje administrativnog opterećenja pri ispunjavanju poreskih obaveza”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније