Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

21. 01. 2013. 16:39   >>  16:47

Vlada ne odustaje

Plate će biti manje tri odsto

Nakon sastanka predstavnika Vlade i Unije slobodnih sindikata (USS) saopšteno da Vlada neće odustati od smanjenja zarada za tri odsto.

"Predstavnici Vlade su insistirali na tome da oni moraju u ovom trenutku da krenu upravo od te krizne mjere, a to je povećanje poreza na dohodak fizičkih lica, kako bi dobili vremena da preispitaju druge mjere“, saopštio je generalni sekretar USS Srđa Keković nakon sastanka sa  ministrima finasija i rada Radojem Žugićem i Predragom Boškovićem i vicepremijerom Vujicom Lazovićem.

"Ovo je mjera koja se mora preduzeti i trajaće do kraja godine“, saopštila je pomoćnica ministra rada Vesna Simović najavljujući formiranje dvije komisije koje će se baviti smanjenjem rada na crno i analizom efekata primjene modela oprezivanja - progresivnog ili proporcionalnog.

"Zavisno od rezultata rada ove komisije mi ćemo se u narednom periodu opredjeliti za jedan od ta dva modela i ukoliko rješenja do kojih se bude došlo pokažu da je to bolja mjera od kriznog poreza svakako će biti i primjenjen“, saopštila je Simović.

Sekreterijat USS sjutra će održati sjednicu, na kojoj će najuže rukovodvo biti informisano o današnjim razgovorima nakon čega će donijeti odluke o daljim potezima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније