Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 04. 2017. 13:19 >> 12:53
4

KOALICIJA SDP-URA

Peticija za zaustavljanje prodaje Instituta

Koalicija "SDP URA - Vazda" je prije nekoliko dana pokrenula prikupljanje potpisa podrške građana Herceg Novog za zaustavljanje prodaje Instituta "Simo Milošević" u Igalu.

“Moratorijum na prodaju bi važio do ulaska Crne Gore u Evropksu Uniju, kada bi, sigurni smo, ovaj veliki potencijal za zdravstveni turizam ovog dijela Evrope dobio pravu valorizaciju”, saopštili su iz te koalicije.

Do tada je, kažu, potrebno spriječiti prodaju imovine “koju su DPS i sateliti planirali da prodaju nepoznatoj firmi (koja se u međuvremenu ugasila) za samo 10 miliona eura, koliko je recimo plaćena šteta u slučaju ‘Limenka’”.

Koalicija “SDP URA-Vazda” kao svoj cilj navodi očuvanje ovog ogromnog resursa, zadržavanje 700 radnih mjesta i nastavak osnovne djelatnosti Instituta.

“Uz to, rezultati poslovanja pokazuju da Institut i u današnjim uslovima posluje pozitivno, a sigurni smo da prostora za napredak ima i dalje. Zbog toga smo i pokrenuli inicijativu za sprječavanje prodaje koju je do sada potpisalo preko 450 naših sugrađana koje u posljenjih par dana obilaze naši mladi volonteri”, navodi se u saopštenju.

Peticiju građani Novog, ali i drugih crnogorskih gradova, potpisiju i on-line preko stranice:

https://www.peticije24.com/spasimo_institut_dr_simo_miloevic_u_igalu .

Kako najavljuju kandidati za odbornike sa liste "SDP URA-Vazda", kao i njihovi mladi aktivisti će na štandovima prikupljati potpise podrške inicijativi za spas Instituta, za koju su sigurni da će dobiti ogromnu podršku svih Novljana.

“Jer minut je do 12 i za Banju i za Herceg Novi i zbog toga se zajednički moramo izboriti za interes našeg grada”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније