Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj.

28. 04. 2017. 13:35 >> 13:11

SIMOVIĆ SA INVESTITORIMA

NDKP biće završen u roku

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović zadovoljan je zbog napora koji ulaže investitor u Novi duvanski kombinat, arapske kompanije BMJ Industries, da ispoštuje zadate rokove za izgradnju fabrike.

 

On je danas sa njima, kao I izvođačem radova na izgradnji nove fabrike, održao sastanak kako bi se upoznao sa dinamikom radova i realizacijom projekta od presudnog značaja za razvoj duvanske industrije u Crnoj Gori.

“Predstavnici investitora i izvođača radova informisali su Simovića i njegove saradnike iz Ministarstva poljoprivrede o trenutnoj fazi radova na gradilištu. Kako su saopštili, radovi na fabrici su odmakli, intenzivno se radi na završetku krovne konstrukcije, nakon čega tehnički može da uslijedi postavljanje industrijskog poda. Ubrzano se radi i na stvaranju uslova za gradnju na dodatnoj parceli namijenjenoj pripremi primarne sirovine”, navodi se u saopštenju.

 U cilju prvovremenog uređenja kompletne infrastrukture fabrike, u dijelu priključaka za vodu, struju i kanalizaciju, kao i uređenje terena oko fabrike istakli su potrebu da se ubrzaju procedure na nivou Glavnog grada, kako bi se ispoštovali planirani rokovi.

“Simović je ocijenio veoma korisnim i ovaj sastanak na kome je napravljen presjek stanja, napretka i potencijalno uskih grla u realizaciji projekta. Izrazio je odlučnost da u komunikaciji sa nadležnim organima, prije svega Glavnim gradom, doprinise realizaciji administrativnih procedura vezanih za izgradnju i početak rada fabrike. U tom pravcu, na narednom zajedničkom sastanku koji će biti organizovan već iduće sedmice, prisustvovaće predstavici Opštine Podgorica”, navodi se u saopštenju.

Sastanak je nastavak započete komunikacije na relaciji Vlada – investitor, u cilju praćenja progresa projektnog zadatka koji je investitor najavio, kao i pravovremenog otklanjanja eventualnih problema administrativne prirode, a koji bi mogli usporiti planirane aktivnosti i rokove.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније