Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ Objavila R.B. ]

28. 04. 2017. 16:40 >> 16:19
3

POVEĆANJE PRIHODA

Manji gubitak Plantaža u I kvartalu

Kompanija Plantaže zabilježila je u prvom kvartalu gubitak od 1,62 miliona eura, što je devet odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Prema izvještajima o poslovanju, predstavljenim na redovnoj sjednici Odbora direktora kompanije, ukupan prihod iznosi 2,02 miliona eura i veći je 10,68 odsto u odnosu na uporedni period. 

“Ukupni prihodi od prodaje proizvoda i usluga iznose 1,97 miliona eura i veći su 16,24 odsto u odnosu na prihode ostvarene u istom prošlogodišnjem periodu”, navodi se u saopštenju. 

Prodajom flaširanih proizvoda, ribe i loznih kalemova na domaćem tržištu ostvaren je prihod od 593,51 hiljadu eura, što je 5,81 odsto više u odnosu na prošlu godinu. 

Takođe i na stranom tržištu ostvaren je veći prihod koji iznosi 625,04 hiljadu eura i 4,5 odsto veći u odnosu na prošlu godinu.

Odbor direktora kompanije je analizirajući izvještaje zaključio da je pojava gubitka u prvom kvartalu godine karakteristična u poslovanju iz oblasti poljoprivrede, jer su rashodi u tom periodu veći od ostvarenih prihoda, iz razloga što je to period intenzivnih ulaganja u vinogradarsko-voćarsku proizvodnju.

“Rast prihoda u odnosu na ostvarene troškove karakterističan je za treći i četvrti kvartal godine kada se prihodi povećavaju prodajom breskve, stonog grožđa, kao i pojačanom prodajom flaširanih proizvoda. Time se do kraja poslovne godine, kada se poslovni ciklusi završe, bilansi stabilizuju”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Odbora direktora, Veselin Vukotić kazao je da se, iako je rano, već sada na osnovu trendova prodaje i ozbiljno uloženih napora sektora proizvodnje i prodaje, može reći da će to, bez obzira na komplikacije na ruskom tržištu, biti još jedna uspješna poslovna godina Plantaža, sa pozitivnim poslovnim rezultatom. 

“Očekujem da prevaziđemo privremeni gubitak značajnog tržišta Rusije u narednom periodu u postupcima pred nadležnim institucijama te države, a svakako da ćemo uložiti napore da na drugim tržištima nadoknadimo očekivanu prodaju”, zaključio je Vukotić.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније