Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

30. 04. 2017. 09:13 >> 08:46

OCJENA FABRISA

CG nije potreban aranžman sa MMF-om

Crnoj Gori trenutno nije potreban aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), saopštio je viceguverner Centralne banke (CBCG) za finansijsku stabilnost i platni promet, Nikola Fabris.

 

On je Pobjedi rekao da na proljećnom zasjedanju MMF-a i Svjetske banke SB, koje je završeno prošle sedmice u Vašingtonu, nije bilo riječi o sklapanju tog aranžmana.

"Procjena je da nam, u ovom trenutku, takav aranžman nije potreban", kazao je Fabris.

Predstavnici MMF-a su na sastanku sa članovima crnogorske delegacije u Vašingtonu podržali fiskalnu konsolidaciju i spremnost za aktivno upravljanje javnim dugom u Crnoj Gori.

Fabris je saopštio da je sa predstavnicima MMF-a dogovorena tehnička pomoć za implementaciju i podizanje kapaciteta bankarske supervizije, kao i supervizijskih kapaciteta i standarda Agencije za nadzor osiguranja.

"Naročito je značajna tehnička pomoć usmjerena na uvođenje Međunarodnog standarda finansijskog izvještavanja (IFRS 9), koji će biti obavezan za sve banke i druge institucije od 1. januara naredne godine", rekao je Fabris, navodeći da će uvođenje tih standarda rezultirati strožijim praksama rezervisanja i značajno doprinijeti jačanju finansijske stabilnosti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније