Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 06. 2013. 11:00   >>  11:00

CIJENE RASTU

Potrošačka korpa - 808 eura

Potrošačka korpa u maju ove godine iznosila je 807,8 eura, što je u odnosu na godinu ranije više za 2,4 odsto, pokazuju podaci MONSTAT-a.Prosječna neto zarada u aprilu iznosila je 477 eura.

Najviše novca troši se na se na hranu i bezalkoholna pića - 264,7 eura, na neprehrambene proizvode i usluge 349 eura, dok je vrijednost rente 194 eura.

"Vrijednost minilmalne potrošačke korpe za hranu i bezalkoholna pića u mjesecu maju 2013. godine, u odnosu na april 2013. godine, zabilježila je rast od 1,5 odsto", navodi se u saopštenju MONSTAT-a.

Vrijednost minilmalne potrošačke korpe za neprehrambene proizvode i usluge, u odnosu na april 2013. , zabilježila je pad od 0,6 odsto.

"Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u maju 2013. godine, u odnosu na maj 2012. godine, povećana je za 2,4 odsto, dok je u odnosu na decembar 2012. godine povećana za 1,1 odsto", navodi se u saopštenju MONSTAT-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније