Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj.

23. 05. 2017. 13:38 >> 13:11

O ZEMLJAMA BALKANA

Šehović: Jedni drugima smo najbliži

Za dugoročno održivi privredni rast bilo koje države Zapadnog Balkana potreban je prosperitet čitavog regiona kazao je ministar prosvjete Damir Šehović koji je učestvovao u radu Sarajevo biznis foruma.

 

On je na forumu koji se održava od 22. do 24. maja, posebno istakao da dobrom regionalnom saradnjom, uz političku i ekonomsku stabilnost i definisane spoljnopolitičke prioritete, zemlje Jugoistočne Evrope i Balkana imaju šansu za značajan iskorak.

 “Bez obzira na sve naše specifičnosti i istorijske ožiljke koje imamo, sve zemlje Zapadnog Balkana moraju shvatiti da mi bližih od nas samih, koji smo upućeni jedni na druge, niti imamo niti ćemo ih ikada imati. To saznanje je preduslov da bismo unaprijedili regionalnu saradnju, ali nije dovoljan.  Osim što moramo jačati institucije i stabilizovati ekonomiju, moramo naći način da zajedno konkurišemo za regionalne projekte kako bismo za njih svi skupa tražili investitore”, kazao je Šehović.

Ministar se u svom izlaganju osvrnuo i na razvoj u kontekstu evroatlanskih integracija, poručivši da je politički stabilan Zapadni Balkan važan dio stabilnosti Evrope, kao i da političke stabilnosti nema bez ekonomske stabilnosti.

“Zbog toga nam je u finansijskom ali i svakom drugom smislu značajna priutnost EU na ovim prostorima”, kazao je Šehović.

Sarajevo biznis forum je jedna od najvećih ekonomsko-investicionih i političkih konferencija u Jugoistočnoj Evropi. Na ovogodišnjem Forumu predstavlja se niz projekata iz poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, građevinarstva, turizma i dr.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније