Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

25. 05. 2017. 08:09 >> 07:42
2

SPECIJALNOM TUŽILAŠTVU

Dostavljeno 20 predmeta o stečajevima

Privredni sud je u ovoj i prošloj godini dostavio Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), na njihov zahtjev, 20 predmeta o postupcima stečaja koji su u toku ili su okončani, saopštio je Dnevnim novinama predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić.

 

On je istakao da ocjenu o tome da li se radi o spornim zahtjevima za uvođenje stečaja ili su u pitanju drugi razlozi zbog kojih su upućeni predmeti, u daljem postupku može dati samo nadležno tužilaštvo.

"Dostavljanjem predmeta SDT-u Privredni sud je pokazao da je, u okviru svojih nadležnosti, kroz stečajni postupak spreman i može da se bori sa svakom vrstom zloupotrebe postupka za koji je nadležan i da će u saradnji sa ostalim organima dati puni doprinos svakoj eventualnoj zloupotrebi stečaja", ukazao je Jovanić.

U prva četiri mjeseca ove godine Privredni sud je uveo stečaj u 245 preduzeća, što je za devet postupaka više u odnosu na isti period 2016. kada je od početka januara do kraja aprila u stečaj otišlo 236 firmi.

“U ovoj godini je podnijeto 41 predloga više u odnosu na prethodnu godinu, tako da je primjetan veći priliv predmeta. U prethodnoj godini na stečajnom referatu, sud je uspio da riješi priliv, odnosno riješeno je 110 odsto, dok je zaostatak smanjen za 63 predmeta. I u ovoj godini sud je nastavio sa takvom tendecijom rješavanja predmeta, pri čemu će se kao i do sada, prioritet dati starim predmetima, odnosno da u svim onim predmetima, u kojima se izvrši prodaja imovine stečajnih dužnika, stečajni postupak se zaključi u ovoj godini”, naveo je Jovanić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније