Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

27. 05. 2017. 11:37   >>  19:29 17

MARKOVIĆ O LUŠTICI

CG izlazi iz balkanskog prosjeka

Premijer Duško Marković ocijenio je da je Luštica Bej projekat koji će obilježiti Crnu Goru kakvu želimo u budućnosti. On je danas, tokom posjete gradilištu, rekao da je riječ o projektu koji mijenja Crnu Gori "i pomaže joj da izađe iz balkanske prosječnosti".

 

Prilog Nevenke Maca, TVCG

Marković je istakao da se projekat razvija impresivno, uz podsjećanje da vrijednost Luštica Beja procijenjena na 1,1 milijardu eura.

"Zbog čega je ova investicija veoma važna za ekonomiju Crne Gore. To je projekat kome moramo biti povećeni svi, prije svega Vlada i njena administracija. Prošlo je vrijeme strateških političkih odluka, sve smo ih donijeli, sada smo na terenu ekonomije, razvoja, rasta, novih radnih mjesta, poboljšanja životnog standarda, a ovaj projekat nam to omogućava. Ovdje ce živjeti preko 13 hiljada ljudi i opsluživati ovaj kompleks. Dakle, ovdje neće biti hoteli i apartmani za sezonu, nego će se ovdje živjeti i raditi tokom čitave godine. Impresioniran sam ovim što vidim na terenu", rekao je Marković.

Izvršni direktor kompanije Luštica Bej, Daren Gibson, rekao je da je sa ponosom pokazao predsjediku Vlade dosadašnja dostignuća i da posjetu premijera i delegacije Vlade vidi kao podršku Vlade.

"Posjeta nas uvjerava da postoji podrška Vlade za ovaj projekat", rekao je Gibson.

Govoreći o samom projektu,Gibson je rekao da je riječ o najvećem turističkom kompleksu u ovom dijelu jugoistočne Evrope i Mediterana.

"Ova godina je jedna od najvažnijih u razvoju Luštica Beja, jer završavamo radove u marini, izgradili smo 160 stambenij jedinica, počeli smo gradnju prvih vila i gradskih kuća u kompleksu, i intenzivno radimo na izgradnji prvog hotela. Sve to će biti otvoreno do ljeta 2018. godine. Počinjemo i sa grubim radovima na definisanju golf terena, a krajem ove ili početkom sljedeće godine počinjemo sa gradnjom potpuno novog naselja u kompleksu a to je Luštica Bay Central", rekao je Gibson.

Inače, Luštica Bej je budući turistički grad i gradi se na neuređenom dijelu poluostrva Luštica koji ne posjeduje komunalnu, saobraćajnu niti drugu infrastrukturu, što ovaj projekat vrijedan 1,1 milijardu eura čini najvećom greenfiels investicijom u ovom dijelu Evrope.

Ugovor o zakupu i izgradnji koji se odnosi na Luštica Development Opština Tivat, potpisan je 23. oktobra 2009. godine između Vlade Crne Gore, Opštine Tivat i kompanije Luštica Development AD Podgorica.

Ugovoreni Investicioni program premašuje iznos od 1.1 milijarde eura, a obuhvata izgradnju: 8 hotela (3.310 hotelskih soba, 60% kapaciteta sa 5 i više zvjezdica), 1.250 rezidencijalnih jedinica (uključujući vile i apartmane), Thalasso centar, 2 marine sa vezovima i pratećim sadržajima, golf teren sa 18 rupa, Konferencijski centar i sadržaje za svakodnevne potrebe otvorene tokom cijele godine uklljučujući prodavnice, restorane, osnovnu školu i zdravstvene objekte.

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније