Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Dnevne novine, Objavila: J.B.Č. ]

30. 05. 2017. 09:11   >>  08:44

BUDVANSKA RIVIJERA

U hotele uložili 40 miliona eura

Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera uložila je u posljednjih deset godina više od 40 miliona eura u rekonstrukciju objekata i poboljšanje kvaliteta ponude hotela koji u okviru nje posluju, kazala je izvršni direktor kompanije, Katarina Kažanegra.

Ona je u intervjuu Dnevnim novinama saopštila da je kompanija tim ulaganjima izašla na tržište sa novim linijama visoko rangirane turističke ponude.

"Više od 40 miliona eura, bez dodatnih kreditnih zaduženja, uloženo je kroz obimni program adaptacije hotela. Upravo u kategoriji uspješnog odabira strateške perspektive i inspirativnog razvojnog angažmana sopstvenih resursa, grupa je dobitnik priznanja ovogodišnjeg Festivala nekretnina i investicija (FREI)", rekla je Kažanegra.

Ona očekuje da će ovogodišnja turistička sezona nadmašiti prethodnu, koja je bila rekordna po turističkom prometu.

"Pokazatelji fizičkog i finansijskog obima prometa u HG Budvanska rivijera svrstali su prošlu godinu u red rekordnih. Kompanija je sa više od 440 hiljada noćenja ostvarila povećanje prometa za više od 18 hiljada noćenja ili četiri odsto u odnosu na prethodnu turističku sezonu", dodala je Kažanegra.

Povećanje prihoda od prodaje aranžmana, kao osnovne djelatnosti, zastupljeno je 80 odsto u ukupnom prometu kompanije i 13 odsto je veće u odnosu na 2015.

"Prošlogodišnja sezona je jedna od uspješnijih, a rezultat je ulaganja kompanije na različitim poljima koja su direktno usmjerena na turistička kretanja. HG se u kontinuitetu bavi ulaganjem u poboljšanje kvaliteta ponude hotela i unaprijeđenje kategorizacije objekata", smatra Kažanegra.

Ona je dodala da kompanija ima razloga da očekuje još jednu uspješnu turističku sezonu.

"U prilog tome ide i podatak da je za prva četiri mjeseca ove godine u hotelima kompanije ostvareno više od 11 hiljada noćenja, sa povećanjem fizičkog obima prometa 72 odsto u odnosu na prvi kvartal prošle godine. Samo u aprilu je ostvareno skoro duplo više broja noćenja nego u istom mjesecu prošle godine jer smo 15 dana ranije otvorili turistički kompleks Slovenska plaža", kazala je Kažanegra.

Taj kompleks je otvoren 13. aprila što je najranije otvaranje u posljednjih deset godina.

Kažanegra je dodala da je stanje bukinga za predstojeći dio turističke sezone takođe u znaku očekivanog povećanja obima prometa.

"Raduju podaci koji idu u prilog nastojanjima da se direktno utiče na skraćenje sezonalnosti u radu hotela, jer je veliki broj ugovora potpisan sa turoperatorima čija je realizacija aranžamana vezana za period predsezone i postsezone", saopštila je Kažanegra.

Prema njenim riječima, u pripremi za ovogodišnju sezonu nova ulaganja u HG Budvanska rivijera bila su vezana za adaptaciju hotela Aleksandar, koji je 21. maja u novom Blue star konceptu primio prve goste.

"U pitanju je obiman projekat adaptacije hotela koji će biti baza turoperatora TUI Nordic, koji kroz partnerski odnos sa Budvanskom rivijerom otvara prvi Blue star porodični klub hotel u Crnoj Gori", objasnila je Kažanegra.

Hotel Aleksandar, koji je bio u kategoriji hotela sa tri zvjezdice, nakon završene adaptacije ima 187 soba i apartmana u rangu hotela sa četiri zvjezdice.

Kažanegra je kazala da je Crna Gora destinacija sa ogromnim turističkim potencijalima koji su atraktivni za strane investitore.

U prilog tome, kako je dodala, govore ulaganja koja su turistički proizvod destinacije učinila prepoznatljivim i konkurentnim u svijetu turističke industrije.

"Novi hotelski brendovi nesumnjivo su doprinijeli novom destinacijskom mapiranju na turističkoj mapi Evrope i svijeta. Nova ulaganja su u svakoj privredi dobrodošla, naročito u turizmu koji je u Crnoj Gori prioritetna i vodeća grana privrede", zaključila je Kažanegra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније