Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

31. 05. 2017. 13:30 >> 13:03

OGLAS VLADE

Za podsticanje investicija devet prijava

Na javni oglas za učešće u postupku dodjele sredstava za podsticanje direktnih investicija dostavljeno je devet prijava, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Sekretarijat za razvojne projekte raspisao je 3. marta oglas za učešće u postupku dodjele sredstava za podsticanje direktnih investicija. Rok za dostavljanje prijava istekao je u ponedjeljak.

Iz Ministarstva su saopštili da su prijave dostavile kompanije u cilju realizacije investicionih projekata iz oblasti usluga, turizma i ugostiteljstva, drvne, prehrambene i metalne industrije.

"Sekretarijat za razvojne projekte će u daljem postupku utvrditi formalnu ispravnosti prijava shodno proceduri i rokovima definisanim uredbom o podsticanju direktnih investicija", rekli su iz Ministarstva.

Prvobitni rok za podnošenje prijava na javni poziv bio je 8. maj, ali ga je Vlada, na sugestiju nekoliko privrednika, produžila za dodatne tri sedmice, kako bi svi zainteresovani imali dovoljno vremena da ispune potrebne uslove za prijavljivanje.

U skladu sa uredbom o podsticanju direktnih investicija, podsticaji se dodjeljuju u iznosu od tri hiljade eura do deset hiljada eura po novozaposlenom.

"Sredstava mogu biti dodijeljena za investicione projekte minimalne vrijednosti ulaganja 500 hiljada eura, kojima se obezbjeđuje otvaranje najmanje 20 novih radnih mjesta na neodređeno vrijeme, odnosno 250 hiljada eura za ulaganje u investicione projekte na području opština iz sjevernog i središnjeg regiona, izuzev Podgorice, i deset novih radnih mjesta na neodređeno vrijeme", objasnili su iz Ministarstva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније