Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

15. 06. 2017. 08:01 >> 07:34
4

ZA SPEKULACIJE

Kazna bankarima i do 5 miliona

Centralna banka (CBCG) predložila je da se u zakon ugrade direktive EU koje za najteže prekršaje u bankarskom poslovanju propisuju kazne do deset odsto ukupnog godišnjeg neto prihoda banke u prethodnoj godini, a za fizičko lice do pet miliona eura.


Predstavnici CBCG kazali su Pobjedi da su, u slučaju prekršaja iz koristoljublja, predložili kaznu do dvostrukog iznosa koristi koju je preduzeće ili osoba ostvarila prekršajem. 

Iz te institucije su podsjetili na važeće kazne za prekršaje u bankarskom poslovanju od pet hiljada do 15 hiljada eura za banke i druga preduzeća, odnosno od 500 do hiljadu Eeura za odgovorne osobe.

“U procesu pristupanja Crna Gora je dužna da usaglasi nacionalno sa EU zakonodavstvom. To se odnosi i na zakone o bankama i o sanaciji banaka. CBCG je zato kroz nedavnu javnu raspravu o nacrtu izmjena Zakona o prekršajima, inicirala da se za prekršaje u vezi sa bankarskim poslovanjem propišu kazne u skladu sa direktivama 2013/36/EU i 2014/59/ EU”, objasnili su iz CBCG.

U zavisnosti od toga da li će predlog biti prihvaćen, CBCG će odrediti dalje korake.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније