Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

19. 06. 2017. 09:46 >> 09:19
1

IMOVINSKI KARTONI

Plate regulatora do 3,58 hiljada eura

Plate rukovodilaca regulatornih agencija, prema imovinskim kartonima Agencije za antikorupciju, kreću se od 1,4 hiljade do 3,58 hiljada eura, koliko zarađuje mjesečno guverner Centralne banke (CBCG), Radoje Žugić.

Zarade u tim agencijama su ranije bile mnogo veće, ali su uravnotežene posljednji put usvajanjem Zakona o zaradama u javnom sektoru. Od primjene tog zakona izuzeta je jedino CBCG pa su zato zarade u njoj najveće među regulatornim agencijama, piše Pobjeda.

Žugić je, u posljednjim promjenama u imovinskom kartonu, prijavio platu od 3,58 hiljada eura i kao član Savjeta ukupno za 12 mjeseci sedam hiljada eura. Ima kuću od 129 kvadrata koju je naslijedio i od 62 kvadrata koju je gradio, zemljište, vozi tojotu RAV 4, na tekućem računu ima 29,5 hiljada eura i akcije pet kompanija.

Izvršni direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), Darko Grgurović, koji je odnedavno na toj funkciji, prijavio je platu od 1,68 hiljada eura i još hiljadu eura ukupno drugih prihoda za godinu.

Predsjednik Savjeta Agencije Šaleta Đurović naveo je da mjesečno zarađuje 1,93 hiljade eura, plus dva jednokratna druga prihoda od ukupno šest hiljada eura.

Izvršni direktor Agencije za nadzor osiguranja, Biljana Pantović u imovinski karton je prijavila platu od 1,53 hiljade eura plus hiljadu eura koje je ukupno primila za dva mjeseca kao član komisije. Ima kredit od pet hiljada eura.

Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja, Branko Vujović mjesečno zarađuje 1,84 hiljade eura plus ukupni godišnji prihod od 6,9 hiljada od članstva u Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte i Savjeta za finansijsku stabilnost.

Izvršni direktor Regulatorne agencije za energetiku (RAE), Novak Medenica mjesečno zarađuje 1,93 hiljade eura, ima stan od 59 kvadrata koji je kupio, vikendicu od 74 kvadrata koju je naslijedio, njive, pomoćne objekte sa četvrtinom vlasništva koje je naslijedio.

Predsjednik Odbora RAE Branislav Prelević prijavio je platu od 1,61 hiljadu eura plus dva mjeseca po 320 eura od rada na fakultetu.

Predsjednik Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV), Zoran Đikanović mjesečno zarađuje 1,65 hiljada eura. Prijavio je ukupno za godinu 2,1 hiljadu eura drugih prihoda i po 500 eura od članstva u Savjetu za finansijsku stabilnost.

Direktor Agencije za elektronske medije (AEM), Abaz Džafić mjesečno prima 1,84 hiljadu eura i oko 600 eura varijabile ukupno za godinu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније