Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

19. 06. 2017. 18:26 >> 22:12

MARKOVIĆ I DIREKTORI

Jače protiv sive ekonomije

Povećanje fiskalne discipline dalo je dobre i ohrabrujuće rezultate koji se ogledaju kroz značajno bolju naplatu budžetskih prihoda, ali u narednom periodu dodatna pažnja treba biti posvećena smanjenju sive ekonomije, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i direktora Uprave carina Vladana Jokovića, Poreske uprave Miomira M. Mugoše i Uprave za inspekcijske poslove Božidara Vuksanovića i njihovih pomoćnika.

 

Osvrćući se na nove mjere predviđene Fiskalnom strategijom i opasnost od povećanja sive ekonomije, Marković je iskazao uvjerenje u sposobnost institucija da odgovore na ovaj izazov.

"U tom kontekstu, naglašen je značaj nedavno formirane Komisije za suzbijanje sive ekonomije i dodatnog jačanja saradnje institucija na državnom i lokalnom nivou", saopšteno je iz Vlade.

Na sastanku je pohvaljen projekat „Stop sivoj ekonomiji“ kroz koji će biti radno angažovano 145 mladih koji se trenutno nalaze na evidenciji nezaposlenih, a koji će pomagati službenicima Uprave za inspekcijske poslove, Poreske i Uprave policije, ali i sticati nova znanja i vještine značajna za njihov eventualni budući radni angažman u ovim oblastima.

"Na redovnom mjesečnom sastanku sa direktorima tri uprave, premijer je kazao da očekuje podršku javnosti, posebno biznis zajednice, svim aktivnostima u pravcu smanjenja sive ekonomije jer one znače bolje i pravednije uslove za poslovanje svih na tržištu", navodi se u saopštenju.

Marković je ponovio neophodnost praćenja dosljednje primjene Zakona o reprogramu poreskog duga.

"Direktori uprava su informisali o značajno boljoj naplati prihoda, kako u odnosu na plan za ovu, tako i u odnosu na uporedni period prošle godine. Zajednički je konstatovan prostor za poboljšanje rezultata, razmatrani novi modeli saradnje, ali i potreba za daljim unapređenjem zakonodavstva koje bi inspektorima na terenu dalo mogućnosti za efikasniji rad", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније