Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 06. 2017. 11:51   >>  11:30

PAD U ODNOSU NA 2016.

Veća industrijska proizvodnja u maju

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u maju je porasla u odnosu na april za 5,8 odsto, dok u odnosu na maj prethodne godine bilježi pad od 1,2 odsto, pokazuju podaci Monstata.

"Posmatrano prema sektorima, u odnosu na isti mjesec prethodne godine proizvodnja je povećana u sektorima vađenje ruda i kamena za 165,1 odsto i prerađivačka industrija za 33,3 odsto, dok je u sektoru snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija smanjena za 74,5 odsto", saopšteno je iz Monstata.

Upoređujući podatke prvih pet mjeseci ove godine sa istim periodom prethodne statističari su zaključili da sektor vađenje ruda i kamena bilježi rast proizvodnje 140,2 odsto, dok su sektori prerađivačka industrija i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija zabilježili pad proizvodnje 5 odnosno 31,2 odsto.

"Indeks prometa u industriji u Crnoj Gori u maju bilježi rast u odnosu na isti mjesec prethodne godine za 27 odsto i u odnosu na prosječni promet iz prethodne godine za 16,5 odsto", kazali su.

Posmatrano sektorski, u periodu ja nuar-maj ove godine u poređenju sa istim periodom prethodne godine sektor vađenje ruda i kamena zabilježio je rast prometa 72,8 odsto, i sektor prerađivačka industrija 1,2 odsto. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније