Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Analitika, Objavio: I. P. ]

27. 06. 2017. 07:49 >> 07:24
2

IVANČEVIĆ SMATRA

Doprinos MA veći od gubitaka

Ne ulazeći u to da li je i koliko Montenegro Airlines racionalno poslovao lično smatram da njegov dosadašnji doprinos našoj državi i turizmu premašuje njegove gubitke i to se mora respektovati, ocijenio je predsjednik Odbora turizma i ugostiteljstva u Privrednoj komori Crne Gore (PKCG) Dragan Purko Ivančević.

"Treba naći načina u okviru zakonskih mogućnosti da se Montenegro Airlinesu omogući opstanak na tržištu, bar do onog trenutka kad naši turistički kapaciteti budu na tom nivou da predstavljaju značajan procenat u programima velikih turoperatora", smatra Ivančević.

On za Analitiku naglasio da je nacionalna avio-kompanija, koja je prošlu godinu zaključila sa gubitkom od 11,5 miliona, čiji nagomilani dug iznosi 71,9 miliona i koja samo za poreze duguje više od 15 miliona eura, ne tako davno bila veoma bitna za Crnu Goru i crnogorski turizam.

"Kad nam je turistička ponuda bila i po kvalitetu i po kvantitetu neinteresantna za velike turoperatore i avioprevoznike, Montenegro Airines je otvarao tržišta uz značajna ulaganja, da bi  kasnije došli 'veći igrači' sa većim i rentabilnijim avionima i 'pokupili kajmak'", naveo je Ivančević.

Ističući da su hotelijeri morali da snize već ugovorene cijene smještaja zbog građevinskih radova, Ivančević je ocijenio da je fenomen "zidanja obale" sve manje izražen "zato što je ostalo malo toga da se zazida i izbetonira".

"Očekujemo sljedeću fazu, koja će biti vjerovatno zidanje sojenica i pravljenje vještačkih ostrva. Umjesto 'Crna Gora ko Monako',  biće 'Crna Gora ko Dubai', ali bez hotela", rekao je Ivančević. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније