Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

28. 06. 2017. 16:41 >> 16:20

NEDOSTATAK KVORUMA

Skupština akcionara Luke Kotor nije održana

Skupština akcionara Luke Kotor, na kojoj je trebalo da se razmatra odluka o raspodjeli dobiti za prošlu godinu, nije održana zbog nedostatka kvoruma, nastalog usljed nedolaska predstavnika Opštine Kotor, kao većinskog vlasnika preduzeća.

Iz Luke Kotor saopšteno je da je redovna Skupština akcionara Luke Kotor zakazana za utorak.

“Pitanja i teme koje je trebalo da budu razmatrane na navedenoj sjednici po utvrđenom dnevnom redu, činile su razmatranje i usvajanje finansijskih iskaza i izvještaja o poslovanju u pošloj godini sa izvještajem o reviziji za isti period”, navodi se u saopštenju.

Donošenje odluke o raspodjeli dobiti, izbor revizora za ovu, izmjene i dopune statuta kompanije, odluke o kreditnom zaduženju za potrebe nabavke i ugradnje sistema za privez mega kruzera, te izbor članova Odbora direktora.

“Te teme i predlozi odluka biće razmatrani na ponovljenoj redovnoj Skupštini akcionara Luke Kotor, koju će Odbor diektora zakazati u skladu sa odredbama Zakona o privrednim društvima i Statutom”, rekli su iz preduzeća.

Izvještajni period, kao i prvih šest mjeseci ove godine karakteriše uspješan pozitivan poslovni rezultat kompanije nastao kao posljedica predanog rada svih zaposlenih i uvođenja mjera Odbora direktora koje su dovele do značajnog smanjenja poslovnih rashoda, kao i povećanja prihoda od postojećih i uvođenja novih djelatnosti Luke Kotor i povezanih kompanija.

“U tekućoj godini zalaganjem i dobrom međusobnom saradnjom izvršnog menadžmenta, Odbora direktora, resornog Ministarstva i nadležnih institucija stvroreni su uslovi za realizaciju strateških projekata, bitnih za dalji razvoj kompanije”, dodaje se u saopštenju.

Kompanija je prošlu godinu zabilježila neto dobit u iznosu od 936,29 hiljada EUR, što pored svih problema koji su pratili poslovanje kompanije predstavlja realizaciju planiranog.

U prvih šest mjeseci ove godine nastavljen je pozitivan trend i evidentan rast prihoda oko dva odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Podaci poslovnog rezultata kompanije su i rezultat uspješnog pozicioniranja kompanije na tržištu kruzinga, kroz zalaganje i kroz učešće u radu tijela međunarodnih organizacija i promocijom na sajmovima. Stoga je grad Kotor, a samim tim i Crna Gora prepoznata kao visoko pozicionirana kruzing destinacija na svjetskoj mapi”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније