Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

05. 07. 2017. 17:49   >>  22:02

MONSTAT SAOPŠTIO

Veći promet robe u trgovini na malo

Promet robe u trgovini na malo u maju je u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec bio veći 5,2 odsto u tekućim i 3,8 odsto u stalnim cijenama, pokazuju podaci Monstata.

Statističari su naveli da je stopa prometa u trgovini na malo od januara do maja u odnosu na isti prošlogodišnji period iznosila 4,9 odsto u tekućim i 3,6 odsto u stalnim cijenama.

"Najveći rast u odnosu na isti period prošle godine, ostvaren je u djelatnosti trgovine na malo motornim gorivima i to 20,7 odsto u stalnim cijenama", navodi se u saopštenju.

Najveće učešće u ukupnom prometu trgovine na malo u Crnoj Gori, imala je djelatnost prehrane koja je u maju činila 65,5 odsto od ukupnog prometa.

Iz Monstata je objašnjeno da promet robe u trgovini na malo predstavlja vrijednost prodate robe preduzeća koja je prodata krajnjim potrošačima, odnosno stanovništvu za ličnu potrošnju i upotrebu u domaćinstvu, kao i preduzećima i građanima za obavljanje djelatnosti.

Indeksi prometa robe u stalnim cijenama su dobijeni deflacioniranjem indeksa u tekućim cijenama, odgovarajućim indeksima cijena robe na malo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније