Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

05. 07. 2017. 14:05 >> 13:37
3

RADOVANIĆ UPOZORIO

Dijele bonuse, a ukidaju naknade

Sekretar Građanskog pokreta URA, Mileta Radovanić, ocijenio je sramnim i bestidnim potez rukovodstva kompanije Monteput, da se iz dobiti za prošlu godinu direktorima i upravljačkoj strukturi isplate bonusi od po nekoliko hiljada eura,

 

Podsjećamo, kompanija Monteput odlučila je da iz dobiti za prošlu godinu podijeli 101,1 hiljadu eurabonusa direktorima i radnicima.

"Monteput, kao državno preduzeće, dobit nije ostvarilo zbog sjajnih sposobnosti rukovodećeg kadra već iz prostog razloga što im je Vlada dala monopol upravljanja tunelom Sozina i iz razloga što imaju područnu jedinicu za autoput. Prihod koji direktori dijele kao svoj nije posljedica njihovog rada već je to prihod građana Crne Gore i prevozničke djelatnosti i privrede", saopštio je Radovanić.

On smatra da upravljačka struktura sebi pripisuje zasluge koje apsolutno nijesu njihove, niti su plod njihovog truda i inovativnosti u radu.

"Ali očigledno je da su vrlo kreativni kada je riječ o tome na koji način i koliki novac treba da prebace na svoje račune", istakao je Radovanić.

Sekretar Ure kaže i da se Monteput "kao preduzeće koje godinama kontrolišu funkcioneri iz redova Bošnjačke stranke, ne može se pohvaliti poboljšanjima i unaprjeđenju kvaliteta rada u bilo kom sektoru poslovanja".

"Ono čime se funkcioneri Bošnjačke stranke mogu pohvaliti jeste ukidanje naknada majkama sa troje i više djece, pod izgovorom da je taj zakon veliki udarac i ogormna opasnost na stabilnost budžeta. Međutim, kao što vidimo, najteže im je da sa stezanjem kaiša počnu od sebe. U trenutku kada javni dug raste, skače stopa PDV-a, povećavaju se akcize, kada nemamo stabilnost javnih finansija, održivost javne administracije i kada smo sve bliži bankrotu, donositi odluku o raspodjeli bonusa po ovakvim kriterijumima predstavlja, u najmanju ruku, skandalozan potez. Radi podsjećanja, projekacije Vlade su da će Crna Gora na kraju 2017. godine biti dužna skoro 3 milijarde eura, da će javni dug biti 74-75% a da će na kraju 2018. godine on biti preko 80%. Od premijera Markovića konstantno slušamo kako je neophodno da svi zajedno damo doprinos konsolidaciji javnih finansija ali, očigledno je da to ne važi za sve a pogotovo ne za rukovodstvo Monteputa i funkcionere BS-a", istakao je Radovanić.

On navodi da "DPS i premijer očigledno nemaju saglasje svih koalicionih partnera kada su mjere štednje u pitanju, a mehanizmi kojima mogu da utiču na njih su izgleda minimalna i nefunkcionalna".

Radovanić navodi da "svako u vlasti radi i ponaša se kako hoće, a sve to ide iz džepova građana".

"U skladu sa svojim manirima pokazuju da nemaju granica i realnog osjećaja kako obični građani žive i da su iznosi od po nekoliko hiljada eura za njih imaginaran pojam. Umjesto da se državljanima Crne Gore smanji naknada za prolazak kroz tunel Sozina, da se ulaže u modernizaciju tunela, umjesto da se ulaže u infrastrukture i nove idejne projekte i konačno uradi nešto konkretno, rukovodećem kadru, na čelu sa funkcionerima Bošnjačke partije je najlakše da stanje ostave kako jeste. Sve ovo iz razloga monopola koji im omogućava da minimalnim radom i angažmanom sebi dijele enormne bonuse koje apsolutno ne zaslužuju", zaključuje Radovanić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније