Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

06. 07. 2017. 14:57   >>  14:29 1

URA REAGOVALA

Cetinje propada, a Bogdanoviću bonus

Dok najveći broj građana Prijestonice jedva krpi kraj sa krajem, naš "prvi među nejednakima", koji obavlja funkcije gradonačelnika Cetinja, člana Senata Prijestonice, člana Komisije za praćenje sistema fiskalne egalizacije, člana Upravnog odbora "Monteput" i predsjednika Upravnog odbora Zajednice opština, pored plate od čak 1.345 eura sebi je dodijelio dodatnih 2.840 eura, istakao je predstavnik cetinskog odbor Građanskog pokreta URA Miloš Perišić.

 

Reagujući na odluku borda direktora preduzeća "Monteput" o isplati bonusa, Perišić je saopštio da je "posebno smiješno to što je Sozina imala više prometa, baš zbog toga što je gradonačelnik Bogdanović obustavljao saobraćaj prema Cetinju".

"Pored toga što je i više nego očigledno da je Bogdanović, sa kolegama iz odbora, sam sebi pripisao zasluge 'za uspješan rad' i za to sebe častio pozamašnim sredstvima građana, ovakvo ponašanje najviših funkcionera jednog javnog preduzeća najbolje govori o njihovom odnosu prema državi i njenim resursima, ali i do kraja otkriva paradigmu vladavine DPS-a, kako na Cetinju, tako i u svim drugim djelovima Crne Gore", istakao je Perišić.

On ukazuje da je konačno vrijeme da se "stane na kraj ljudima čiji je lični interes i halapljivo bogaćene daleko ispred javnog, a čija je personifikacija Aleksandar Bogdanović sa svojim bliskim saradnicima".

"Koliko se poreza i doprinosa duguje u Prijestonici, a za kolike mjesečne zarade rade mnogi zaposleni? Kako to da gradonačelniku Bogdanoviću nije ni palo na pamet da taj pozamašni 'bonus' uplati u socijalni fond Cetinja ili ga pravednije rasporedi, kada je već tako agilan na riječima, a inertan u djelima", upitao je Perišić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније